The Riots zwaaien in Oldenzaal definitief af

Utrechters laten het leven op motorfeest in voormalig abbatoir

Rutger Betlem en Ingmar Griffioen, ,

We moesten er helemaal voor naar Oldenzaal, maar 3voor12/Utrecht was in het Twentse land toch echt getuige van het laatste wapenfeit van The Riots. De vier Utrechters produceerden nog eenmaal een geluidsorkaan van jewelste. Goed er sneuvelde wat, maar memorabel was het zeker. Een afscheid in beeld.

Utrechters laten het leven op motorfeest in voormalig abbatoir

We moesten er helemaal voor naar Oldenzaal, maar 3voor12/Utrecht was zaterdag in het Twentse land toch echt getuige van het laatste wapenfeit van The Riots. De vier Utrechters produceerden nog eenmaal een geluidsorkaan van jewelste. Goed er sneuvelde wat, maar memorabel was het zeker. Een afscheid in beeld.

The Riots hadden beloofd op het Hokfeest op te treden en dat het een week na het officiële afscheid viel, kon ze die belofte niet doen breken. Zo was het kwartet garagerockers voor de laatste maal aan het werk te zien op een motorfeest in 'het oude slachthuis' in Oldenzaal, inderdaad een gewezen abbatoir.

Een slachting werd het niet, hoewel de bandleden elkaar geregeld aanvielen en ook veel bezoekers de tent niet onaangedaan verlieten. Het podium verwerd tot een gehavend strijdtoneel. Maar in de arena en op de tribunes heerste een uitzinnige sfeer. De vier Utrechters trokken duidelijk vol plezier ten strijde en dat sloeg over op het overwegend Twentse publiek.

Wellicht dat het besef van het nakende einde de band extra inspireerde, want het optreden was strakker dan een week eerder in dB's en als schuim op de pint kregen we twee niet misselijke toegiften om de oren. Afscheid nemen hoort pijn te doen, maar meer dan wat blauwe plekken en een hardnekkige kater leverde het niet op. Het geluid was dik in orde en liet zelfs geen piepje in de oren achter.

Wij nemen in ieder geval met pijn in ons hart en lever en een diepe buiging afscheid van het uitbundige viertal. Riots-fans opgelet: Als schamel pleistertje op de wonde verloot 3voor12/Utrecht vanaf maandag de laatste drie setlists, gesigneerd en wel, plus een aantal stickers en singles!