Het concertjaar komt in de schrikkelmaand goed op dreef: voor een knallende start van februari kun je meteen al op de eerste dag terecht in de Hall, en vervolgens blijven de gave shows zich maar opstapelen. Hieronder vind je dan ook slechts een kleine selectie van het vele fraais dat zich in onze stad op muziekgebied afspeelt, waarbij opvalt dat energieke rammelbands deze maand sterk vertegenwoordigd zijn.

SØWT + TEXOPRINT + TO ADELAIDE @ HALL OF FAME

Waar het vorige maand erg rustig was in de Hall, schiet het podium nu als een pijl uit de startblokken met een in samenwerking met 013 op poten gezette avond waar de Eindhovense noiserockers van Søwt, de Rotterdamse branieschoppers van Texoprint en ons eigen intense To Adelaide op het affiche prijken. Twee dagen later is het aan voor de hiphoppers met Brunzyn, Nelcon, Antje en Vegan Music. Allemaal gaaf.

CLUB PARA: BRINTEX COLLECTIVE @ PARADOX

Over Club Para heb je eind vorig jaar al het nodige kunnen lezen op onze site. Het voornemen om aansprekende namen te gaan programmeren (en entree te heffen) wordt deze maand gerealiseerd met een optreden van Brintex Collective, een hip Rotterdams samenwerkingsverband dat geïnspireerd door de UK scene een creatief brouwsel van jazz, hiphop en elektronica door de speakers laat glijden. Bij zijn, meemaken.

DIAMANDA LA BERGE DRAMM @ HET CENAKEL

Concertreeks De Link verblijdt ons deze maand met enkele eigenzinnige performances: op dinsdag de twintigste worden gitarist Couck en multi-instrumentalist Büyükberber aan elkaar gelinkt in een sterk audiovisueel gekleurd programma, twee weken eerder krijgt de onvolprezen violiste Diamanda La Berge Dramm de gelegenheid zich uit te leven in werken van cultcomponist John Cage en meester der meesters J.S. Bach.

CAT'S CULT @ THE CAT'S BACK

Als je centen hebt, kun je in de tweede helft van de maand in 013 terecht bij duistere oudgedienden als Thrice, Suffocation en Therion, naast een speciale akoestische show van Life Of Agony. Voor het zover is, kun je echter helemaal gratis en voor niets naar Cat's Cult, waar deze keer de Vlaamse garage/punkbands Maria Iskariot en Brorlab staan te zweten. Wurm je wel op tijd naar binnen in The Cat's Back.

VOORRONDE METAL BATTLE @ LITTLE DEVIL

Februari is niet alleen de carnavalsmaand, maar ook de maand waarin traditiegetrouw de Noord-Brabantse voorronde van de landelijke Metal Battle plaatsvindt. Zoals gebruikelijk zijn er vier bands geselecteerd, die met elkaar gaan strijden om een plaatsje in de volgende ronde. Ditmaal zijn het Neverus, Everything Decays, Sapphyr en Dodentocht die Little Devil op hun zware klanken gaan vergasten. Entree is vrij.

DRIPPING TREES + AESTRID @ HALL OF FAME

Halverwege de maand doet de Hall opnieuw een stevige duit in het zakje met enkele toffe shows. Over A Knight Under Maria's Altar, dat zaterdag de zeventiende met Reformist en Torn From Oblivion op de planken staat, heb je hier al kunnen lezen. Twee dagen eerder komen Dripping Trees en Aestrid langs om de zaal alvast in donkere rocksferen te hullen, waar je volledig kosteloos getuige van kunt zijn.

THE MONO KIDS + DE STEKKERS @ CUL DE SAC

Voordat de Cul eind volgende maand haar vijfentwintigjarig jubileum gaat opluisteren met een driedaags festival, landen The Mono Kids uit Eindhoven en het legendarische zuidelijke combo De Stekkers deze woensdag nog even in de befaamde kuil om alle aanwezigen met drank en lichaamsvocht te doordrenken. Ook hier geldt weer dat een lege portemonnee geen belemmering hoeft te zijn, want je hebt vrij toegang.

HUMANIMAAL X @ HALL OF FAME

Het uitermate sympathieke undergroundfestijn Humanimaal viert deze vrijdag zijn tiende editie met vier bands uit de uithoeken van het hardcorepunkgenre: Straight A's komt zijn reünie luister bij zetten met een genadeloze reeks razendsnelle hits, Oust zorgt voor de nodige zwaarte, Stranded presenteert het nieuwe album 'Crunch' en Cosmosians geeft het ruimtelijke perspectief. Je mag zo naar binnen wandelen.

PAU LI LIEM + PALOMA L. ARTEAGA @ PARADOX

Naast Club Para is er veel meer spannends te beleven in Paradox deze maand, maar we lichten enkel nog de presentatie van het debuutalbum 'No One Knows' door zangeres en pianiste Pau Li Liem uit. Ze speelt deze avond onder anderen met Harmen Fraanje en Teis Semey (de gitarist die op een moedige queeste lijkt om oorbellen hip te maken voor mannen), en wordt voorafgegaan door vocaal talent Paloma Lázaro Arteaga.