"Breakcore is een verzamelnaam voor harde elektronische muziek die ontstond in de jaren negentig. De roots liggen in industrial en qua onderwerpen geldt punk als inspiratie”, zegt Van de Voort. "Het is niet in één genre te vatten.” Hij vindt het jammer dat mensen het toch zo benaderen. "De Nederlandse scene had zijn hoogtijdagen rond 2008. Toen kreeg je onder andere dubstep. De meer dansbare subgenres als jungle en rave namen door de jaren heen de overhand. De atmosferische breakcore met daarnaast een politieke boodschap werd een underground stroming.” Voor die tak van breakcore is plaats op het festival van Van de Voort.
In samenwerking met Georganiseerde Weldaad, een Tilburgse organisatie die activiteiten steunt en ontwikkelt voor een eerlijkere wereld, wordt om 19.00 uur een paneldebat gehouden met als thema: ’Wie durft verandering mee aan te gaan?’. "Hoe kun je verandering in gang zetten? Hoe kun je van elkaar leren? Dat is de insteek van het debat", zegt Van de Voort. Eerst zullen de panelleden het debat inleiden. Daarna zal het publiek er steeds meer bij betrokken worden. Verder zijn er stands en andere activiteiten die bij de gedachte van het debat passen. Om 22.00 uur begint het muziekprogramma.
De vorige editie in december 2012 trok zo’n 80 bezoekers. Van de Voort was daar tevreden mee. "De eerste editie was goed ontvangen door bezoekers. We hoopten dat de opkomst iets hoger zou liggen, maar gelukkig vindt de Hall of Fame behalve bezoekersaantallen de inhoud van een evenement ook belangrijk." Het festival wat twee jaar terug vooral Nederlanders en een paar Belgen trok, heeft deze keer ook bezoekers uit Duitsland en zelfs eentje uit Noorwegen. "Zij komen vooral voor het muzikale gedeelte”, zegt Van de Voort
De line-up liegt er volgens de organisator niet om. "Ik wilde niet een headliner die het hele festival moest dragen." Hij is trots op alle namen die hij heeft binnengehaald en noemt er niet een in het bijzonder. Zelf zal hij de avond inleiden en afsluiten. Hij is dan ook geen beginneling meer. Van de Voort heeft een carrière van internationale allure en draaide in steden als Berlijn, Graz en Nottingham. Voor zaterdag heeft hij een speciale set samengesteld.
Het programma start om 18.00 uur met inleiding in vorm van muziek en woord. Aansluitend start om 19.00 uur het debat en daarop volgen activiteiten die aan het onderwerp van het debat zijn gerelateerd. 22.00 uur start het muzikale programma. Op het festival geldt het ’pay what you think it’s worth’ principe. Als je niet weet wat je daarmee aan moet adviseert de organisatie je om vijf euro te betalen.