IM: Selim Lemouchi's Enemies hommage op Roadburn 2014

Zus Farida brengt met andere oud-bandleden eerbetoon aan overleden muzikant

Ingmar Griffioen ,

Begin deze maand overleed Selim Lemouchi. De Eindhovenaar stond als frontman van The Devil's Blood in 2008 op Roadburn Festival en dit jaar zou hij als Selim Lemouchi & his Enemies op de zondag van het Tilburgse festival spelen. Zijn laatste album zal daar toch te horen zijn: vandaag werd bekend dat zus Farida Lemouchi met andere oud-bandleden Earth Air Spirit Water Fire gaat uitvoeren als hommage aan haar broer. Selim Lemouchi's Enemies nodigt de Roadburn-bezoekers uit te komen om "Selim's muziek te vieren en zijn geest te eren".

In een verklaring noemt Roadburn de show van The Devil's Blood zes jaar terug "een van de grote momenten in de geschiedenis van het festival". Toen die Eindhovense groep na drie albums en een EP in 2013 stopte, ging Lemouchi verder met Selim Lemouchi & His Enemies. Met deze "psychedelische rockopera" leverde de Eindhovenaar een EP en een langspeler af, die bij de presentatie in december 2013 in TAC integraal werd uitgevoerd met een indrukwekkende totaalervaring. De band speelde regelmatig, onder meer in het voorprogramma van Ghost en werd al snel door Roadburn vastgelegd voor de Afterburner.

Het is vooral aan zijn zus en de mensen achter het Roadburn festival te danken dat Selim Lemouchi's muzikale nalatenschap toch een plek krijgt op Roadburn 2014.

Selim Lemouchi's Enemies speelt zondag 13 april om 15.45 uur op de Roadburn Afterburner in 013. Het festival is volledig uitverkocht. 3voor12 Tilburg doet verslag en 3voor12 maakt audio-opnames.