Selim Lemouchi (The Devil's Blood) overleden

Atze de Vrieze ,

Selim Lemouchi, oud frontman van The Devil's Blood, is overleden. Dat bevestigen Bidi van Drongelen, die jarenlang manager en boeker van de band was, en Walter Hoeijmakers van Roadburn. Verdere details over het overlijden zijn op dit moment niet bekend.

The Devil's Blood maakte de laatste jaren internationaal furore met twee extreem duistere platen. Lemouchi was het muzikale en ideologische brein, zijn zus Farida zong. Hij smolt proto heavy metal en hardrock samen met duizelingwekkende occulte ideeen (zie ook onderstaand interview). Het best kwam dat tot uiting op het tweede Devil's Blood album The Thousandfold Epicentre.

Befaamd waren ook de optredens, die de band zelf rituelen noemde. Alle bandleden bedekten zichzelf daarbij met varkensbloed. The Devil's Blood stond in Duitsland en in diverse Oost-Europese landen op grote festivalpodia, in Nederland was het succes geringer. De band speelde wel op onder meer Le Guess Who?, Roadburn en Incubate.

Nadat Lemouchi begin 2013 The Devil's Blood ophief, ging hij verder met het nieuwe project Selim Lemouchi and his Enemies. Recent cancelde hij alle optredens van die groep, op het Roadburn festival na. De bevriende band Ghost zegt op Facebook: "We want to pay homage to our friend Selim Lemouchi (The Devil's Blood and his own Selim Lemouchi & His Enemies) who has passed away and left the world one great talent poorer."