#Incu14: Throw Me In The Crater maakt zwart gat van Extase

Voorlopig voorlaatste optreden van plaatselijke helden ouderwets ondoordringbaar

Wouter de Waal ,

Dat Incubate een feest van contrasten is, blijkt deze woensdagavond maar weer eens wanneer we van de sprankelende en subtiele pianoklanken van Matteo Mijderwijk bij de surrealistische filmklassieker 'Un Chien Andalou' in de Consouling Store trekken naar de lokale moddersmijters van Throw Me In The Crater, die de achterzaal van Extase onderdompelen in pikzwarte ellende.

HET CONCERT
Throw Me In The Crater, Extase, woensdag 17 september 2014

DE ACT
Een gezelschap van ranzige mannen dat nog veel ranzigere en vooral ook loodzware herrie over de bezoekers heenstort. Het tempo ligt meestal behoorlijk laag, maar bij tijd en wijle barst de band ook uit in vlotter geraas, dat echter geen aanleiding geeft tot meer opgewektheid. Naar ingewikkelde technische hoogstandjes zul je bij deze gasten vergeefs zoeken, maar het neerzetten van een bepaald bedrukte, zeg maar gerust verstikkende stemming is dit smerige combo zeker wel toevertrouwd.

HET MOMENT
… dat de brede frontman de zaal in springt, terwijl er voor het podium een fel licht begint te flitsen en iemand in het publiek besluit om een poging te wagen op wat omstanders te klauteren, is ongetwijfeld het meest energieke dat we tijdens deze verder van alle licht verstoken set meemaken.

OOK OPMERKELIJK
Aanvankelijk werd deze performance gepresenteerd als de op één na laatste in de carrière van de groep, maar inmiddels heeft men daar een 'voorlopig' aan toegevoegd – waarschijnlijk zijn we dus nog niet van deze zwartkijkers af.

HET PUBLIEK
… moet niet alleen tegen de woeste bak instrumentale herrie, maar ook en met name tegen de uitgesproken tergende krijsvocalen bestand zijn om dit optreden te kunnen smaken. Een korte blik om ons heen leert echter dat er genoeg masochisten te vinden zijn die deze muzikale martelgang uitstekend verdragen.

HET OORDEEL
Een leuk en leerzaam cultureel uitstapje voor het hele gezin, zeker als de kleintjes later graag in de zware bouwindustrie aan de slag willen.

DE FOTO