3voor12 Rotterdam

Willem Philipsen en Stef Bos maken single voor de Hersenstichting

Single 'Opnieuw' is voor de 3,6 miljoen mensen in Nederland die lijden aan een hersenaandoening.

Willem Philipsen en Stef Bos maken de single 'Opnieuw' voor de hersenstichting. Het nummer is ontstaan tijdens hun samenwerking bij de TV uitzending 'Geef om je Hersenen'. De reacties op het nummer bij de tv uitzending zijn zo goed geweest dat ze hebben besloten het op te nemen.  Alle opbrengsten van de single komen ten goede aan de Hersenstichting.

In Nederland hebben 3,6 miljoen mensen een hersenaandoening. Willem Philipsen is daar één van. Het verhaal van Willem heeft Stef Bos geïnspireerd tot het schrijven van de tekst voor het nummer. Willem heeft de muziek geschreven. Op 23 jarige leefijd is hij getroffen door een herseninfarct. “Dat was het begin van een heel nieuw leven waarin ik nooit meer gitaar zou kunnen spelen, want mijn linkerarm was en bleef verlamd.' Als succesvol gitarist bij bands als Anouk, Postmen en Soulvation waarbij op festivals als Lowlands en Parkpop heeft gestaan is heel z'n  leven veranderd. En moest hij opnieuw beginnen. Tegenwoordig programmeert hij iedere woensdag in Holy Smoke akoestische bands en programmeert hij bands in Eurotrash United

Ook Stef Bos heeft in z'n leven te maken gehad met hersenaandoeningen. Zo heeft hij een vriend verloren aan de gevolgen van een psychose. Tijdens zijn stage in het St. Antionus Binnenweg in Rotterdam heeft hij voor het eerst de vele vormen van dementie gezien. 

In Nederland heeft één op de vier mensen een hersenaandoening. In 2016 stonden er in 3,8 miljoen mensen bij de huisarts geregistreerd met een hersenaandoening. Omdat veel mensen geen medische hulp zoeken en dus ook niet geregistreerd worden, ligt het daadwerkelijke aantal patiënten hoger. Vrouwen krijgen vaker een hersenaandoening dan mannen: 2.134.400 vs. 1.692.400. Dat heeft vooral te maken met hun langere levensverwachting.

Met de single hopen de ambassadeurs op meer geld voor onderzoek naar het stoppen en genezen van hersenaandoeningen. Hier naast je het nummer beluisteren

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12