Motel Mozaique 2013 slaapproject

Festivalbezoekers overnachten in Concert- en congresgebouw de Doelen

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Het Motel Mozaïque Festival creëert jaarlijks slaapplaatsen op ongebruikelijke plekken in de stad. Tijdens de dertiende editie van het festival, op 5 en 6 april 2013 in Rotterdam, kunnen bezoekers overnachten in Concert- en congresgebouw de Doelen. Temidden van alle festivallocaties en met uitzicht op het Schouwburgplein, dat weer transformeert in festivalhart Plaza Mozaïque, laden festivalbezoekers zich weer op voor een nieuwe dag. Op het Schouwburgplein is de dagprogrammering geconcentreerd en tevens is dit het startpunt van tientallen gidsentochten. Kunstenares Yvonne Beelen geeft invulling aan het slaapproject en creëert een slaapbeleving: Zzzt…

Al sinds de eerste editie van het festival, waar gastvrijheid altijd centraal heeft gestaan, biedt Motel Mozaïque slaapplaatsen aan op speciale locaties in de stad. Zo konden festivalbezoekers eerdere jaren al overnachten in kunstinstellingen, kerken, etalages, ziekenhuizen en zelfs op een bouwput. Onder het mom van 'Stay Over For The Weekend' biedt Motel Mozaïque ruim slaapplaatsen aan in de Doelen. Dit om de festivalbeleving compleet te maken. Festivalbezoekers slapen in de foyer op de eerste etage, met zicht op het epicentrum van het festival.

De Doelen
De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw waar jaarlijks ruim 1.200 evenementen plaatsvinden, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres. Het monumentale gebouw staat letterlijk midden in de stad en de zeer brede programmering maakt de Doelen een echt muziekhuis voor iedereen. In het verleden traden iconen als Ray Charles, Miles Davis, Nina Simone, Nirvana en Bruce Springsteen in de Doelen op. Motel Mozaïque en de Doelen startten in 2012 een samenwerking om grote popconcerten (Tori Amos, Blaudzun en The Kyteman Orchestra) te organiseren. Nu krijgt de samenwerking een bijzondere nieuwe wending.

Zzzt…
De stad is als een festival: een bron van zinderende energie, prikkelend, pulserend en intens. Overdag opgezweept door haast en hectiek, geven we in de nacht dit alles vrij. Dan dompelen we onder in het niets, in een staat van verstilling en overgave. Verstaat de bezoeker van Motel Mozaique de kunst van het loslaten? Zzzt… is een slaapbeleving gecreëerd door Yvonne Beelen, maker van de eerdere Motel Mozaïque slaapvoorstellingen De MOMOdrOOMM (2011) en Slaap zzZacht (2010).

Tickets
Tickets voor het slaapproject a € 25 (inclusief ontbijt) voor vrijdag 5 april of zaterdag 6 april zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.motelmozaique.nl. Een slaapticket biedt geen toegang tot het festival, daar is een passe-partout a € 65 voor nodig.