Theme Park geen hoofdattractie, wel lekker tussendoortje

Beloftevolle Britten zorgen 's avonds voor zomergevoel

Tekst: Lodewijk Hoebens Foto's: Peter van Grevengoed ,

Deze week hebben we eindelijk van de zon mogen genieten. Barbecues worden uit de schuur gehaald en de terrasjes lopen vol. Jammer dat het, mogelijk door het mooie weer, bij het optreden van Theme Park in Rotown afgelopen dinsdag vrij leeg is.

Het Londense drietal bestaat uit de tweelingbroers Miles en Marcus Haughton, die gitaar en zang voor hun rekening nemen, en schoolvriend Oscar Manthorpe op de gitaar. Live worden ze aangevuld met een drummer en bassist. In de hoop dat de zaal zich nog wat verder zal vullen beginnen de Britten wat later. Na een paar slokken wijn en bier komt de stemming er bij de band al snel in. De muziek, hoofdzakelijk van debuutalbum Theme Park, bezit een aanstekelijke zomerse vibe die het midden houdt tussen Talking Heads en Two Door Cinema Club. Vooral Marcus springt alle kanten op wanneer hij zijn gitaar even rust gunt en achter de drumcomputer staat. Helaas gaan de ongecontroleerde sprongen ten koste van het bier dat zo uit het flesje spuit.. Tijdens een leuk percussiemoment tijdens Tonight, dat na een gesprek met de jongens een eerste try-out blijkt , floept één van de drumstokjes uit zijn hand en loopt hij bijna zijn gitaar om ver.

Het geeft aan dat de jongens nog geen geoliede machine zijn, maar aan de andere kant brengt het wel een zekere charme met zich mee. Op een klein podium met enkele grote spots achter hen, ingesteld op de verschillende ritmes, vallen de foutjes sneller op. Net als de muziek die de hele set aangenaam in het gehoor ligt maar wat meer variatie had mogen hebben. Een duidelijk voorbeeld van het hebben van maar een album. Een coverhad best voor een verassing kunnen zorgen. Op de Two Hours EP staan immers twee bijzondere voorbeelden: the National's Bloodbuzz Ohio en Hot Chip's Ready For the Floor. Opmerkelijk is dat juist de oudere songs, die niet op het debuut staan maar op de Wax EP, voor afwisseling zorgen. Milk komt erg dicht in de buurt van David Byrne en co.

Theme Park heeft zeker de potentie om tot een leuke muziekact uit te groeien. Toch zorgen de popliedjes vol sprankelende gitaarhooks, dromerige samenzang en elektronische ondertoon voorenkel wat geschuifel in Rotown. Naast twee swingende meiden vooraan komt de zomerse sfeer in de 45 minuten dat de jongens optreden nooit echt over en dat is jammer. De concerten in Amsterdam en Nijmegen konden blijkbaar wel op heel wat animo rekenen. In Rotown lijkt het er vandaag niet in te zitten. Weinig interactie tussen band en publiek, vocalen die niet goed in de geluidsmix zitten en een wat rommelig houding lijken de band parten te spelen. Aan de muziek en het enthousiasme van de jongens ligt het in elk geval niet. Met een goed gevulde agenda hebben ze de komende tijd nog veel mogelijkheden om aan hun act te werken. Eind augustus kunnen we zien . Ze staan dan op het podium van Lowlands, toevallig naast Six Flags. Hartje zomer enbuiten op een festival komt Theme Park dan hopelijk beter tot zijn recht.