Rhythm, Rock en Rotterdamse trots Sabrina Starke in het Prinses Theater Rhythm, Rock en Rotterdamse trots Sabrina Starke in het Prinses Theater

Rotterdam moet weer op de kaart gezet worden als muziekstad

, Tekst: Robert Zwamborn Foto's: Lisa Jap-A-Joe

Rhythm, Rock en Rotterdamse trots Sabrina Starke in het Prinses Theater

Rotterdam moet weer op de kaart gezet worden als muziekstad

Tekst: Robert Zwamborn Foto's: Lisa Jap-A-Joe ,

Rotterdam moet weer op de kaart gezet worden als muziekstad. Dit was op dinsdag 12 oktober het thema van de Rhythm & Rock borrel met aansluitend de presentatie van het nieuwe album van Sabrina Starke. Het evenement vond plaats in het Prinses Theater in Delfshaven.

Rotterdam moet weer op de kaart gezet worden als muziekstad

Rotterdam moet weer op de kaart gezet worden als muziekstad. Dit was op dinsdag 12 oktober het thema van de Rhythm & Rock borrel met aansluitend de presentatie van het nieuwe album van Sabrina Starke. Het evenement vond plaats in het Prinses Theater in Delfshaven.

Eerder, tijdens de uitreiking van de Edison awards op 3 oktober werd het gloednieuwe magazine Rotterdam Rhythm & Rock al overhandigd aan onder andere Antoinette Laan (wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur) en Máxima (prinses). In het Prinses Theater wordt ook Sabrina Starke aan dit rijtje toegevoegd.

Fadime Örgü van de Rotterdam Media Commission (RMC) trapt de avond af met een introductie over het magazine en over de commissie die zich sinds 2009 inzet om de mediasector in Rotterdam te versterken. Het magazine Rhythm & Rock zal de Rotterdamse mediasector zowel binnen als buiten Rotterdam de komende jaren beter op de kaart moeten gaan zetten. Vervolgens nodigt ze Sabrina Starke uit op het podium om haar officieel het magazine te overhandigen. De Rotterdamse zangeres wordt met luid gejuich ontvangen door het publiek. Met een platina debuut album, een platencontract bij Blue Note Records en een tweede album geproduceerd door Pete Wallace (die eerder werkte met Herby Hancock, P!nk en, jawel, Michael Bolton) is Starke momenteel Rotterdams grootste en meest veelbelovende ´rising star´. Starke neemt het magazine in ontvangst en noemt het Rhythm & Rock magazine een goed initiatief voor de Rotterdam, de stad waar het voor haar allemaal begon.

Na deze overhandiging is het vooral borrelen geblazen. Er moet namelijk ook genetwerkt worden door de aanwezige gasten uit de Rotterdamse muziek-scene.

Een half uur later mag Starke wederom het podium betreden. Ze zal een aantal nummers van haar nieuwe album Bags & Suitcases ten gehore brengen, maar niet voordat eerst een special guest het podium op wordt gevraagd. Dit blijkt niemand minder dan Jorgen Raymann te zijn. Zoals alleen hij dat kan vertelt hij hoe trots (sooo fucking proud) hij is op Sabrina en overhandigt haar het eerste exemplaar van haar nieuwe album. Dan is het toch echt tijd voor muziek.

De nummers die Starke ten gehore brengt zijn warme, soulvolle liedjes die voortborduren op haar eerste album Yellow Brick Road. Haar eerste single ´Sunny Days´ springt er qua compositie uit en doet het meest denken aan haar eerdere hit ´A Woman´s Gotta Try´. Starke heeft een zeer aangename, zelfverzekerde en rustige uitstraling op het podium en het is dan ook een plezier om haar (nog) in een intieme zaal als het Prinses Theater te kunnen zien. Met haar stem weet ze moeiteloos het publiek te veroveren, hoewel ze af en toe een beetje overstemd wordt door de 7-koppige band die haar verder uitstekend begeleid. Al met al lijkt het erop dat Sabrina Starke zich met dit album definitief in de Nederlandse muziek-scene gaat vestigen. De vraag is uiteraard of dit internationaal ook gaat lukken.

Tegen elven loopt de avond een beetje op z´n eind. Iedereen gaat met een mooi exemplaar van Rhythm & Rock, een stapel vistekaartjes en de soulvolle melodieën van Sabrina Starke in het hoofd naar huis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam