Elle Bandita en Jerry Hormone punkrocken als Anne Frank Zappa Elle Bandita en Jerry Hormone punkrocken als Anne Frank Zappa

Trio speelt vanavond op Stardumb Rumble

, Ingmar Griffioen

Elle Bandita en Jerry Hormone punkrocken als Anne Frank Zappa

Trio speelt vanavond op Stardumb Rumble

Ingmar Griffioen ,

Vandaag komt hun debuut-ep uit en spelen ze voor het eerst op de Stardumb Rumble in YourSpace waar het Stardumb-label de tiende verjaardag viert. Anne Frank Zappa dus, bestaand uit de gitaristen Elle Bandita en ex-Aper Jerry Hormone en Marcel Wiebenga (Oil, Das Oath) op drums. Een bassist is overbodig.

Trio speelt vanavond op Stardumb Rumble

De rauwe punkband brengt vandaag hun debuut-ep uit en speelt vanavond hun eerste show op de Stardumb Rumble in YourSpace, waar het Stardumb-label de tiende verjaardag viert. We hebben het over Anne Frank Zappa, bestaand uit de gitaristen Elle Bandita en ex-Aper Jerry Hormone en Marcel Wiebenga (Oil, Das Oath) op drums. Een bassist is overbodig.

Anne Frank Zappa is een al twee jaar sluimerend trio dat nu ontwaakt voor de Stardumb-verjaardag. Het oeuvre bestaat uit zes nummers en iets meer dan zeven minuten. De eerste honderd bezoekers van de Stardumb Rumble krijgen de ep gratis. "Dat hopen we, want ik weet niet of die helemaal klaar is", bekent Wiebenga. "De producer had dat wel gegarandeerd, maar gister had Jerry nog niks."

Het ontstaan van de groep was wel logisch. "Anne Frank Zappa bestaat uit Ryanne van Dorst, beter bekend als Elle Bandita, Jeroen Aalbers, beter bekend als Jerry Hormone en ik, Marcel Alexander Wiebenga de eerste. Jerry en ik zaten vroeger in The Quotes. We kennen elkaar allemaal uit allerlei bands en we vonden dat we een keer wat samen moesten doen. De ep is twee jaar geleden opgenomen en nu hebben we besloten om hem uit te brengen."

De ep is precies zo opgenomen als die klinkt: hard, rauw en in één keer. Wiebenga: "Het stelde niet zoveel voor. Een vriend had een oefenruimte en een viersporenrecorder. We speelden het in en het klonk best goed." Het materiaal bleef vervolgens door drukte twee jaar op de plank liggen. "De plaat van Elle Bandita kwam uit, Jerry werd opeens de heetste kinderboekenschrijver van Nederland, althans de meeste gelezen levende kinderboekenschrijver, en ik verhuisde naar Amsterdam."

Op de verouderde MySpace staat "believe the hype", maar wat is die hype? "De hype is dat er nu veel over getwitterd en geschreven wordt. Maar we hebben nog helemaal geen concrete plannen voor na vanavond. Het kan zomaar zijn dat je weer twee jaar niks hoort,  of we staan volgend jaar Lowlands te rocken met een nieuwe ep. Of dat The Rolling Stones ons vraagt voor de aller-allerlaatste tour. Met andere woorden: ik weet het dus niet."

"Wat er in ieder geval niet gaat gebeuren is dat we al die jeugdcentra afgaan. Waarom niet? Ik ben 32 man. Je denkt toch niet dat ik op mijn vrije zaterdag na Kutjebroek ga rijden om er voor drie man en een paardenkop op te treden. Dat hebben we alle drie al gedaan."

Anne Frank Zappa speelt vanavond, vrijdag 15 oktober, op de Stardumb Rumble in YourSpace, Rotterdam. De ep is geheel te beluisteren op de blog van Wiebenga.

De Stardumb Rumble
vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Stardumb Records en van de release van de vijftigste release: een sampler die je nu op de Luisterpaal kunt beluisteren. Veel artiesten van die sampler treden ook op in YourSpace.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam