Dance Parade alsnog afgeblazen

“We hebben ons te lang door emoties laten leiden”

Fiona Fortuin ,

De Dance Parade heeft eigenhandig een streep door het feest gezet. Henk Witteveen laat weten de handdoek in de ring te gooien. “We hebben ons te lang laten leiden door emoties. We wilden heel graag dat het feest door kon gaan in onze eigen stad, hoe dan ook. Maar de eisen zijn zo hoog, daar kunnen we financieel niet aan voldoen."

“We hebben ons te lang door emoties laten leiden”

De Dance Parade heeft eigenhandig een streep door het feest gezet. Na het geweldsincident tijdens een dancefeest in Hoek van Holland, verbood de gemeente Rotterdam de parade. Later mocht het evenement toch doorgaan, maar wel in andere vorm en onder strenge veiligheidsmaatregelen. De organisatie ging akkoord. Tot vandaag.

Henk Witteveen laat weten de handdoek in de ring te gooien. “We hebben ons te lang laten leiden door emoties. We wilden heel graag dat het feest door kon gaan in onze eigen stad, hoe dan ook. Dus schikten we ons naar alle eisen. Maar we zijn er nog eens voor gaan zitten. Alles is nogmaals op een rijtje gezet. De gemeente heeft het voor ons als onderneming onmogelijk gemaakt. Zij stellen de eisen op, maar wij mogen voor de kosten opdraaien. Door alle regels lopen we een te groot financieel risico.”

De Dance Parade zou op 12 juni plaatsvinden in het Zuiderpark van Rotterdam, op een afgesloten terrein. Kaarten voor het event waren in de voorverkoop en op naam te koop. “De kaartverkoop liep goed, maar wat is goed als je weet dat je op de dag zelf niets meer kunt verkopen? Het aantal verplichte securitymedewerkers werd gesteld op 1 op 75. Dat zou ons 30.000 euro gaan kosten. Dat is veel te hoog. Het evenementenbeleid is buiten proportioneel geworden.”

Gisteren heeft Witteveen de gemeente via een tussenpersoon ingelicht over het einde van de Dance Parade in Rotterdam. “Ze reageerden onthust, zo heb ik begrepen. Ze willen graag nog één keer met ons rond de tafel zitten, maar dat zal niet gebeuren.” Witteveen zegt nu actiever contact te zoeken met andere gemeentes. “Zij die niet bang zijn voor een Dance Parade in hun stad.” Eerder was de organisatie al benaderd door een gemeente. “Met de betreffende wethouder is er inmiddels een afspraak.”