Meebleren en hossen met Tech-9 in Exit Meebleren en hossen met Tech-9 in Exit

Oude mannen blijven rocken zonder consessies

, Tekst: Eelco Schippers

Meebleren en hossen met Tech-9 in Exit

Oude mannen blijven rocken zonder consessies

Tekst: Eelco Schippers ,

The Patrons uit Gouda mogen vrijdagavond 16 april de matig gevulde Exit opwarmen voor Tech-9. De drie piepjonge bandleden zijn met hun band al wereldberoemd in Gouda, en hebben duidelijk zin om vanavond Rotterdam te veroveren. Daarna is het tijd voor Tech-9. Deze band is een van de oudste uit de Eindhoven Rockcity scene. Draait sinds 1982 mee, en is inmiddels niet meer weg te denken uit het genre.

Oude mannen blijven rocken zonder consessies

The Patrons uit Gouda mogen vrijdagavond 16 april de matig gevulde Exit opwarmen voor Tech-9.  De drie piepjonge bandleden zijn met hun band al wereldberoemd in Gouda, en hebben duidelijk zin om vanavond Rotterdam te veroveren. Lekker meezingbare drinkliederen worden afgewisseld met snoeiharde punrock/oi! in de lijn van The Exploited en The Last Resort. Heel vernieuwend is het allemaal niet, maar dat lijkt me het doel ook niet van de band. Feit is dat de muziek prima te pruimen is, ik ga er vanuit dat we in de toekomst nog meer gaan horen van deze mannen.

En dan: Tech-9. In de Exit! Voor zo’n 60 toeschouwers...De bandleden lijkt het niet te deren, maar als Rotterdammer schaam ik me. Deze band is een van de oudste uit de Eindhoven Rockcity scene. Draait sinds 1982 mee, en is inmiddels niet meer weg te denken uit het genre. Tech-9 mixt Hardcore, Oi!, en punkrock en stond daarmee al op grote festivals zoals Dynamo Open Air en Dour.  Om onduidelijke redenen is de band dus toch nooit doorgebruiken, getuige de eerder genoemde slechts 60 toeschouwers.  Aan de concerten van de band kan het in ieder geval niet liggen, want zoals altijd gaan de mannen er ook vanavond weer volledig voor op het podium.  Muzikaal gezien wordt er flink geput uit het laatste album ‘Nine lives’  uit 2007, we horen onder andere het nu al klassieke ‘Nine Needle Injection’ en  het lekker snelle ‘To Live is to Die’.  De als een jonge hond over de bühne razende zanger Hein merkt tussendoor op dat zijn 48 jaar oude strot wel gesmeerd moet blijven worden met bier, en gelukkig wordt dat hem dan ook aangereikt. Uiteraard mag ook de ultieme meezinger ‘Johnny Went to War’ niet ontbreken, en logischerwijs sluit de band af met ‘We Will Remember You’

Een drie kwartier durend steengoed optreden waarin de band weer heeft aangetoond dat nog jaren mee te kunnen en al lang niets meer hoeft te bewijzen, maar toch wordt de Exit nog getrakteerd op een ruime toegift. De band sluit symbolisch af met het in 1982 geschreven eerste Tech-9 nummer ooit: 'Survival'!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam