The Peptones en Messer Chups veranderen Exit in een surfers paradise The Peptones en Messer Chups veranderen Exit in een surfers paradise

...maar zorgen voor weinig deining

, Tekst en foto's: Roy van der Burg

The Peptones en Messer Chups veranderen Exit in een surfers paradise

...maar zorgen voor weinig deining

Tekst en foto's: Roy van der Burg ,

Het is zondagavond, het is druilerig weer, dus ik fiets naar de Exit om een beetje zon op te zoeken. Want vanavond staat er surf&rock&roll op het programma, met 2 bands: The PepTones uit Den Haag en helemaal uit Rusland, Messer Chups.

...maar zorgen voor weinig deining

Als eerste is de beurt aan The PepTones. Dit Scheveningse trio timmert al aardig wat jaartjes aan de weg en bracht, na een zevental EP’s, onlangs hun eerste echte album uit getiteld ‘Song About Love’. Dankzij enkele optredens een aantal jaar geleden is mij bekend dat de PepTones garant staan voor een zeer energieke show en ook vanavond is dit zeker het geval, ondanks dat er maar weinig publiek is.
Vanaf het eerste nummer gaat het vol gas en dat blijft, op een kleine pauze door een storing aan de basversterker na. De stevige riffs van zanger/gitarist Taco, de pompende bas van Bas, en de beukende drums van Bram maken het bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. Het blijft zondagavond, dus de weinige aanwezigen houden het bij voorzichtig meeknikken.

Daarna is het tijd voor Messer Chups. Deze band, afkomstig uit St. Petersburg, is momenteel bezig met een Europese tour. Ze maken Surf in de stijl van Dick Dale, The Ventures en The Tornadoes. Achter op het podium staat een beeldscherm met daarop fragmenten uit oude horrorfilms. Dit om de aandacht nog enigszins vast te houden, want ondanks dat het muzikaal allemaal ècht wel lekker klinkt is het toch maar een saaie bedoeling. Dit komt vooral doordat de nummers vrijwel allemaal instrumentaal zijn en het tempo ook niet echt hoog ligt. Het enige wat het optreden nog een beetje interessant houdt is het feit dat de bassiste er uit ziet als een Russisch fotomodel (en dat ook blijkt te zijn), maar ja, dáárvoor kom je niet naar een optreden van een band!

Als deze bands in omgekeerde volgorde hadden opgetreden had er in ieder geval een betere opbouw in de avond gezeten, achteraf gezien. Maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben.
Halfvoldaan maar mét de nieuwe PepTones-cd fiets ik de koude, natte nacht weer in, dromend van strand, surfplanken en een schaarsgeklede Russische bassiste.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam