Stoner rock matinee in de Baroeg Stoner rock matinee in de Baroeg

The Hollow Men, Monstertone en The Atomic Bitchwax presenteren zich als een prima alternatief voor de saaie zondagmiddag

, Tekst: Eelco Schippers

Stoner rock matinee in de Baroeg

The Hollow Men, Monstertone en The Atomic Bitchwax presenteren zich als een prima alternatief voor de saaie zondagmiddag

Tekst: Eelco Schippers ,

Op zondag vangen de concerten in de Baroeg meestal 's middags vanaf een uur of 3 aan. Dat is voor veel mensen kennelijk een geschikte tijd om rustig aan de kater van de vorige dag weg te drinken en te genieten van het relatief rustige genre stoner rock.

The Hollow Men, Monstertone en The Atomic Bitchwax presenteren zich als een prima alternatief voor de saaie zondagmiddag

Op zondag vangen de concerten in de Baroeg meestal 's middags vanaf een uur of 3 aan. Dat is voor veel mensen kennelijk een geschikte tijd om rustig aan de kater van de vorige dag weg te drinken en te genieten van het relatief rustige genre stoner rock, want als het Nederlandse The Hollow Men aftrapt is het al gezellig druk.

Het drietal mixt stoner rock met een soort heavy rock, waardoor de sound wat steviger is dan gebruikelijk voor een stoner rockband. Het publiek moet nog een beetje inkomen, want er klinkt nauwelijks applaus tussen de songs door. Toch mag gezegd worden dat we hier met technisch vaardige muzikanten te maken hebben en de zang is ook uitstekend. Alleen het a capella stuk aan het eind van het optreden is nogal fout.

De tweede band heet Monstertone en komt eveneens uit Nederland. Muzikaal gezien zijn er nogal wat overeenkomsten met de vorige band, ook Monstertone gebruikt veel heavy rock invloeden in hun stoner rocksound. De band wisselt lekkere lompe, trage stukken af met vette, volle, up-tempo rock. Het publiek is enthousiast en applaudiseert lang na het laatste nummer (een mooie cover Deep Purple's 'Black Night').

De meeste mensen zijn voor de Amerikaans hoofdact The Atomic Bitchwax gekomen. The Atomic Bitchwax is een psychedelische stoner rock band rondom Monster Magnet drummer Bob Pantella. Zeker een derde van hun muziek is instrumentaal, op de een of andere manier lukt het band het accent bij hun muziek ook echt bij de instrumenten te leggen en niet bij zang. Geheel conform de ongeschreven stoner-regels zoeken de bandleden geen interactie met het publiek, maar eigenlijk is dat best prima op de zondagmiddag. Geen poespas, dat past ook niet bij deze rasmuzikanten. Het bandmotto 'we like songs that are simple' spreekt voor zich. Ondanks dat zorgt de muziek an sich er voor dat het concert nooit saai wordt. De band speelt veel songs van het vierde album '4', het publiek wordt getrakteerd op songs als 'SuperComputer' en de hit 'Revival'. Het publiek geniet er van, vraagt en krijgt een toegift op dit laatste concert van de Europese tour van The Atomic Bitchwax!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam