Fuck The Writer is nu weer trots op zijn plaat Fuck The Writer is nu weer trots op zijn plaat

Eerste studio-album in februari uit bij Dying Giraffe Recordings

, Ingmar Griffioen

Fuck The Writer is nu weer trots op zijn plaat

Eerste studio-album in februari uit bij Dying Giraffe Recordings

Ingmar Griffioen ,

In januari leek de plaat al bijna klaar, maar het heeft toch een jaartje langer geduurd voordat Emil van Steenwijk het aandurfde zijn derde album als Fuck The Writer uit te brengen. "Het hele proces duurde fokking lang, ik ben al een jaar bezig om het allemaal klaar te krijgen." DearHolland wordt op 8 febrauri 2010 uitgebracht door Dying Giraffe Recordings.

Eerste studio-album in februari uit bij Dying Giraffe Recordings

In januari leek de plaat al bijna klaar, maar het heeft toch een jaartje langer geduurd voordat Emil van Steenwijk het aandurfde zijn derde album als Fuck The Writer uit te brengen. "Het hele proces duurde fokking lang, ik ben al een jaar bezig om het allemaal klaar te krijgen." DearHolland wordt op 8 febrauri 2010 uitgebracht door Dying Giraffe Recordings, maar is voor mensen op de Fuck The Writer-mailinglist al vanaf de derde week van december online beschikbaar. 

De reden dat het allemaal wat langer duurde is dat DearHolland, na twee thuis opgenomen langspelers, zijn eerste studioplaat is. En dan ging Van Steenwijk ook nog voor het eerst met een band de studio in. "Met een band zit je in een heel ander proces en dan krijgt de plaat een ander karakter. Thuis zat ik in mijn eigen bubbel, had ik volledige controle. In de studio zat iemand anders achter de knoppen en ik vond het heel lastig dat uit handen te geven."

Die instelling leverde wel wat strubbelingen op, bekent Van Steenwijk. "De druk lag heel hoog, deze derde plaat is heel belangrijk voor me. Daarom zijn we bij twee studio's geweest, maar uiteindelijk was ik toch niet meer blij met de opnames. Ik had het idee dat het boven mijn hoofd gegroeid was en voelde me vervreemd van het resultaat. Nu ben ik er weer trots op. Het zijn toch mijn nummers op de plaat", verzekert de Rotterdamse songwriter.

Het zag er lang naar uit dat het Groningse Subroutine Records na Maar Ik Dans Niet en Keeping The Aspidistra Flying ook zijn derde cd zou uitbrengen. "De samenwerking met Subroutine verliep niet zo goed en die heb ik toen maar verbroken. Ik had alles toch al zelf gedaan en betaald." Maar alles zelf doen gaat niet. "Nu gaat Dying Giraffe het uitbrengen. Zij zorgen ook voor promotie en distributie." Er valt nog niks te beluisteren van zijn derde cd, maar er staan wel 30 andere nummers online. "Ik heb al die tijd niet stil gezeten; de volgende plaat is al af. Dat wordt weer een thuisproject en die nummers staan al online."

Om te luisteren en om je aan te melden voor de mailinglist voor de prerelease van de nieuwe cd ga je naar de website van Fuck The Writer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam