Dance-finale Grote Prijs van Zuid-Holland gewonnen door Rotterdamse Tonatics Dance-finale Grote Prijs van Zuid-Holland gewonnen door Rotterdamse Tonatics

Waterfront danst op aanstormend talent

, Marcel Wijnstekers,

Dance-finale Grote Prijs van Zuid-Holland gewonnen door Rotterdamse Tonatics

Waterfront danst op aanstormend talent

Marcel Wijnstekers, ,

In een goed gevuld Waterfront heeft de Rotterdamse groep Tonatics afgelopen vrijdag de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Dance gewonnen. Met een energiek optreden vol dansbare beats en opzwepende vocalen ging het gezelschap aan de haal met een geldprijs van 1.000 euro en een heuse trofee.

Waterfront danst op aanstormend talent

Het is vaak appels met peren vergelijken, zo'n muziekwedstrijd waarin zeer verschillende acts het tegen elkaar opnemen. Ook afgelopen vrijdag in het Rotterdamse Waterfront, waar werkelijk alle elektronische muziekstijlen voorbij kwamen. De avond begon met Happy Avenue, die met een toegankelijke fusie van dance en rock, de binnenstromende bezoekers al snel in beweging kreeg. Vervolgens waren het diepe, minimale en zweverige baslijnen van de Rotterdammer Louis die bezit namen van de WaterFront. Prachtige tracks kwamen er voorbij. Maar zo energiek als de muziek klonk, zo futloos stond Louis achter zijn laptop. Een lachje en wat meer contact met het publiek zou geen overbodige luxe zijn geweest. Dat deed de roodharige Red Square veel beter. Glimlachend naar het publiek en soms met het handje in de lucht, liet hij zijn energieke producties voorbijkomen. De sound was haarscherp en de overgangen prima. Ware het niet dat het tempo, gedurende het hele optreden, onveranderd bleef. Een echte climax bleef daardoor uit. Vervolgens beten de heren van 2 Times van zich af. Snoeiharde drums en loodzware bassen denderden uit de boxen, ondersteund door de vocalen van twee mc's. Met een stoere set maakten de heren veel indruk op het publiek, hetgeen zou resulteren in de publieksprijs (een cheque van 250 euro). Heel anders dan de stuiterende drums en bassen van 2 Times, klonk de wereldmuziek van Cone & Jazzper. De meest geroutineerde muzikanten van de avond bewezen over een prima act te beschikken. De live percussie van Jazzper, die al 10 jaar onderdeel uitmaakt van de Foolmoonband en Mbonda Afrika, had effect op het publiek, maar echt tot dansen zette het niet aan. De prachtige geluiden die Cone uit zijn apparatuur toverde, ten spijt. Maar gelukkig hadden we het optreden van Tonatics nog tegoed. Met veel lef en enthousiasme vuurde het tweetal een aantal prachtige tracks op het publiek af. Nooit zonder de opzwepende vocalen van Fanatic, die soms werd bijgestaan door Dtone. Laatstgenoemde bleek tevens een ware mixtovenaar te zijn. Ingewikkelde scratches en gewaagde mixen waren geen enkel probleem voor de Rotterdammer die al heel wat jaartjes als vinylwizzard door het leven gaat. Op alle facetten scoorden de heren dikke voldoendes. Dat resulteerde uiteindelijk in de overwinning.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam