Alle 12 Gers

Alle 12 Rotterdam en omstreken

Redactie ,

Terug van weggeweest, en nog verser en gerser dan ooit! In plaats van een maandelijks overzicht krijg je gewoon iedere keer dat het de moeite waard is een update om je oren! Uiteraard heb je nog steeds invloed op wat er hier terechtkomt. Heb je een track, een clip, een EP, een album of een ander wapenfeit waar wij niet omheen kunnen? Laat een reactie achter onder het facebook bericht of mail naar: redactie@3voor12rotterdam.nl

Thierry Castel - A Beautiful Bird

De Rotterdamse Thierry Castel maakt mooie muziek, dus wat past daar beter bij dan een mooie videoclip? We kunnen het hier wel gaan lopen duiden voor je, maar kijk er vooral zelf naar om te beslissen wat jij er van vindt.

A beautiful bird from Chris de Krijger on Vimeo.

Le Seton - Nutella (prod. p.APE & Yung Jetski)

Balancerend langs de lijn tussen vulgair en sexy loopt deze release van Le Seton zo je slaapkamer in. Ietwat atypisch misschien voor sommigen met zijn baard en septum, maar hiphop is tegenwoordig gewoon van iedereen.

Equalz: Update

De volgende hiphop-sensatie uit Rotterdam dient zich alweer aan en laat van zich spreken met de release 'Update'. Ofschoon het officieel een EP is staan er maarliefst elf hele tracks op. Behalve onderstaande clip was eerder ook al de clip voor 'Don't Worry' te bewonderen op youtube.

Wavy B & China Viking - File 98 Mixtape

Gratis te downloaden, deze 18 tracks tellende EP. Engelstalige rap uit Rotterdam, met een sterke productie die net zo jazzy als smooth is. De laatste clip die bij deze EP hoorde was eind oktober in de lucht:

St. Solaire - Morning Sun

Recensie Morning Sun

Recensie Morning Sun

Enige tijd geleden heeft St. Solaire de single Morning Sun uitgebracht. Ze kwamen eerder al voorbij in de Alle 12 Gers met een indrukwekkende marathon van heel veel optredens binnen relatief heel weinig tijd. Een groep 8 klas uit Rotterdam mocht de single recenseren, met enkele prachtige resultaten.

Kevtendencies - 02 ft. Ruwhel

In september kwam Kevtendencies met een nieuwe single inclusief videoclip. Op de track, die afkomstig is van zijn Opus Magnum: God[s] Of The Darkside mixtape, wordt hij bijgestaan door labelgenoot Ruwhel (WatWatIs) en horen wij een Kevten die het moeilijk vindt op adem te komen in de huidige wereld waarin wij leven.

WatWatIs tweede bij SENA Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Urban

Nu we het toch over ze hebben, meteen even wat aandacht voor hun verdiensten bij de SENA Grote Prijs van Rotterdam. Niet alleen zetten ze een sterke performance neer in de zaal van Lantarenvenster, ze mochten ook nog eens naar huis met €500 en waarschijnlijk een buslading nieuwe fans!

De SENA Grote Prijs van Rotterdam

Dat is natuurlijk een mooi bruggetje naar de rest van die avond. Order Of The Emperor, Jaskelis, Wouter Mol en Giorgio Oehlers pakten in hun categorie de hoofdprijs. Bekijk ook nog ons verslag van het evenement!

Crying Boys Café - The Keys Not The People

Jawel, er is een album. De release vindt op 1 december plaats, en de Popunie had alvast een recensie klaar. Ze stonden al in de studio bij 3fm, en Rob Stenders gaf ze als egotip. Het is wachten op het eerste café wat naar ze vernoemd wordt.

REC Festival 4 & 5 november

Een nieuw festival in de Rotterdamse binnenstad, en wel één met een internationale line up. Sterk georiënteerd op dance en hiphop, meer underground dan mainstream maar toch grote namen die bezoekers trekken. 3voor12 landelijk en 3voor12 Rotterdam deden verslag van respectievelijk dag één en dag twee.

Popronde Rotterdam

Het was een druk weekend: behalve REC vond zaterdag 5 november ook nog de Popronde plaats. Overal en nergens waren optredens te bewonderen, nergens was je veilig. Het was de grootste editie van de Popronde Rotterdam tot nu toe! Ook wij deden een duit in het zakje met sessies in het kattencafé, waarvan we binnenkort de beelden zullen delen.