Derde ronde Rockslag in Café Genesis

Bands kunnen zich nog aanmelden voor volgende voorrondes

Tekst: 3voor12 Rotterdam ,

Zaterdag 16 januari is het tijd voor de derde ronde van bandwedstrijd Rockslag. De derde finaleplek staat op het spel: drie energieke bands gaan vanaf 22:00 de strijd met elkaar aan in Café Genesis. De vakjury wijst de rondewinnaar aan.

Palmer, een alternative / electrorockband, trapt de avond af. De band kenmerkt zich door een grootse sound, geïnspireerd door arenarock uit de jaren '80, synthesizers en bands als The Killers, Electric Light Orchestra, David Bowie, Journey en U2.

De muziek van There There luistert als een soundtrack van een intense thriller: spannend, meeslepend en grijpt je op momenten bij de keel. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard. Liefhebbers herkennen de donkere vocalen van Nick Cave en invloeden van Sigur Rós, Mogwai en The National.

Nefalem brengt een mix van gruizige grunge en metal. Een optreden van deze band staat garant voor energie en een flinke dosis gitaargeweld. Met invloeden van Incubus, Faith No More, Red Fang, Nirvana en John Coffey.

Bands gezocht!

De organisatie is nog steeds op zoek naar bands die zich willen inschrijven voor de volgende voorrondes. Elke rondewinnaar wint een finaleplek en maakt zo kans op de hoofdprijs: een optreden op het Waterpoort Festival, tien uur studiotijd en een fotoshoot. Geïnteresseerde bands kunnen zich inschrijven via de website. Meer informatie? Kijk op www.rockslag.nl of Facebook: www.facebook.nl/rockslag.