Een harde strijd voor artistieke vrijheid

Metal Battle 2016 voorronde op 5 februari in Baroeg

Tekst: redactie3voor12 Rotterdam ,

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar in 2001 uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland.

Ook in 2016 vindt er weer een Metal Battle plaats. Vanaf 15 januari strijden, middels provinciale voorronden, 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. De Finale is op 23 april in Harderwijk.

Voorronde Zuid Holland vindt plaats op 05-2-2016 in Baroeg te Rotterdam. De volgende bands treden dan op: Bloodsphere, Cthuluminati, Laid To Waste & Raven Called Sin. De winnaar van deze battle gaat door naar 'Veldslag West' Hier treden de winnaars van de voorronden in Noord-Brabant, Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland op. 'Veldslag West' is ook weer in de Baroeg en wel op vrijdag 18 maart.

In de landelijke finale op 23 april te Harderwijk vallen er naast eeuwige roem, Coaching door ‘The Rockstation’, een trofee van ‘Boneyard’ en aandacht van onze mediapartners ook optredens te winnen op Angelfest, Baroeg Open Air, Elsrock, Geldersch Metal Treffen, Occultfest, Skullfest en Sneker Metal Meeting, Stonehenge en Tattoofest.

Overige voorronden en info op www.metalbattle.nl