Plaatrecensie: Marvin Dee - If Only Brief (EP)

Doordachte maar toegankelijke pop/rock

Tekst: Kees-Jan Visser ,

Marvin Dee (spreek uit als Marvin Gaye met een D) heeft 2016 ingeluid met de release van een live-versie van Dark Days, de tweede single van zijn eind vorig uitgekomen EP If Only Brief. Een mooi visitekaartje van wat de Rotterdamse singer-songwriter en zijn band in huis hebben: doordachte, maar toegankelijke pop/rock.

Dat wil niet zeggen dat wie Dark Days heeft gehoord ook meteen weet hoe de rest van de tweede EP van deze ‘singer-songwriterband’ klinkt. Het nummer heeft de meest stevige sound van de zes op If Only Brief. Een aanstekelijke rocksong met een prominente rol voor de achtergrondvocalen die het stoere stemgeluid van Marvin in de rug steunen.

Comfortzone heeft een veel luchtiger countrygeluid, Northern Light is lichtvoetig en funky, Soothing een klein gitaarjuweeltje dat doet denken aan Eddie Vedder op Into The Wild. De meeslepende pianorockballad When You Go en het overtuigend krachtige Broken Windows sluiten de set van zes af.

Genoeg te beleven dus op tweede EP van Marvin Dee. De nummers zitten degelijk in elkaar en scheren door diverse muzikale stromingen. Wat de nummers verbindt, is Marvins aangename stem die zich flexibel door de genres heen beweegt. Maar ook de harmonieuze backing vocals en een band om op te bouwen.