Plaatrecensie: Fools for Soul – Right Where I Belong (EP)

Aanstekelijk binnen de lijntjes

Reinier van der Zouw ,

Het Rotterdamse soulcollectief Fools for Soul won onlangs de tweede voorronde in de Band Boost en komt nu met zijn debuut-EP, Right Where I Belong. Op de site van de band wordt de muziek omschreven als: ‘Groovy en soulful met een flinke bak aanstekelijke energie!’. Waarbij aanstekelijk het kernwoord lijkt.

Alleen het openingsnummer Alone kabbelt een beetje voort, maar verder is het vaak moeilijk om stil te blijven zitten. Toch blijft het gevoel dat er meer in had gezeten, de band kleurt op deze EP namelijk wel erg binnen de lijntjes.

Nummers als ‘Everything Was Not Enough’ en ‘I Can’t Help’ zijn zeker aanstekelijk, maar ook redelijk inwisselbaar. Op de playlist van, bijvoorbeeld, Radio 2 zouden ze niet uit de toon vallen, maar ook niet opvallen. Zanger Marvin Kneefel heeft een prima stem, maar lijkt daar niet het maximale uit te halen. De band speelt solide, maar vrijwel voortdurend in hetzelfde tempo. Gelukkig is er dan het afsluitende titelnummer, die zorgt pas echt voor een brok energie. De band gaat eindelijk een beetje los en Kneefel lijkt zijn groove gevonden te hebben. Voor de opvolger van deze EP zou wat meer een eigen smoel geen kwaad kunnen, maar de basis is bij deze gelegd.