Plaatrecensie: Day Fly - Nightmares / Invincible (EP)

Day Fly zorgt voor warme sferen in deze koude winterdagen

Tekst: Fabienne Poot ,

De Rotterdamse Future Soul band Day Fly is onlangs op de proppen gekomen met hun nieuwe EP ‘Nightmares / Invincible’. De band bestaat uit de jongens; Beau Nox, Koen de Vries, Theo Jacobs, Timothy Bennet en Lennard Vink.

De EP is een mooie mix tussen jazz, soul, pop en elektronische sounds. De band speelt dus erg goed in op genres die op dit moment populair zijn zonder overigens te commercieel of geforceerd te klinken. Ze maken goed gebruik van een mix van instrumenten en elektronische effecten. Een combinatie die in dit genre steeds vaker te horen is. De nummers op Day Fly hebben een internationale sound (heeft ongetwijfeld te maken met de samenstelling van de band), en elk nummer klinkt toch weer swingend, melodieus en verassend.

De nummers ‘Hide me’ en ‘Magnet’ zorgen voor een heerlijke feel-good zomerlounge sfeer en dat komt goed uit in deze koude winterdagen. Deze tracks gaan het ook zeker goed doen op de dansvloer; het is onmogelijk om bij deze nummers je hoofd of voeten stil te houden. Helaas staan op deze EP maar vier nummers. Bij de andere twee nummers ‘Nightmares/Invincible’ en ‘Strangle Time’ staan de elektronische elementen meer centraal. Dat betekent zeker niet dat het minder soul en jazzy is, ook deze tracks bouncen werkelijk door je speakers.

Day Fly is een uitermate geschikte band voor een festival (zou niet misstaan op Metropolis), We zien het publiek al voor ons, dansend met een biertje in de hand, de zon fel aan de hemel. Een heerlijk moment om weg te dromen in de muziek die deze band creërt.