3voor12 Rotterdam introduceert: Thomas van der Vliet (The Bullfight)

Nieuwbakkken labelbaas, muzikant en docent wordt ook nog columnist

Tekst: Jerôme Kolste ,

In 2016 willen we de muzikanten aan het woord laten. We vragen daarom aan artiesten afkomstig uit diverse genres of zij geregeld een column willen schrijven waar zij op een leuke, prikkelende manier willen schrijven over hun avonturen in de muziekwereld. Vanuit de pop/rock hoek geven we Thomas van der Vliet een podium om zijn gedachten over de muziek met ons te delen. Op 5 februari verschijnt zijn eerste column op onze website. We spraken voor het concert van The Bullfight in Dizzy met Thomas over zijn belevenissen tot nog toe in de muziekwereld.

Thomas van der Vliet? Bij de meesten gaat er niet meteen een belletje rinkelen natuurlijk bij deze naam maar als we vervolgens meegeven dat Thomas de gitarist/pianist is van The Bullfight dan hopelijk wel. The Bullfight is een pop/noir band die inmiddels drie albums heeft uitgebracht; ‘One was a snake' (2006), ‘Stranger was the night' (2010) en het vorig jaar verschenen ‘La Chasse’.

Thomas is een echte doe-het-zelver. Hij heeft zijn eigen mobiele studio (de laatste 2 albums zijn daar op gemaakt) en zijn eigen platenlabel genaamd Brandy Alexander Recordings. “Het was nooit de bedoeling om een eigen platenlabel op te starten. Alleen elk platenlabel waar wij als The Bullfight onze albums uitbrachten hield op te bestaan” zegt Thomas. Doordat de band geen zin had om elke keer opnieuw op zoek te moeten naar een nieuw label besloten zanger Nick Verhoeven en Thomas samen een label op te richten. Een geheel nieuwe tak van sport voor Thomas aangezien hij zich nu moet bezighouden met o.a. de rechten op de muziek, contracten afsluiten en het netwerken binnen de muziekwereld.

In het dagelijks leven is Thomas docent Engels op een school in Rotterdam Zuid; een school voor kinderen die langdurig ziek zijn. “Ontzettend leuk en dankbaar werk maar deze kinderen zijn net zoals alle andere kinderen, alleen zijn de klassen wat kleiner en gaan ze na verloop van tijd als ze beter zijn weer terug naar hun eigen school” meldt Thomas. In de toekomstige columns van Thomas kunnen we vooral lezen waar een nieuwbakken labelbaas zoal tegen aan loopt.