3voor12 Rotterdam presenteert: Dichter

Talentvolle rapper gaat column schrijven

Tekst: Jerôme Kolste ,

In 2016 willen we de muzikanten aan het woord laten. We vragen daarom aan artiesten afkomstig uit diverse genres of zij geregeld een column willen schrijven waar zij op een leuke, prikkelende manier willen schrijven over hun avonturen in de muziekwereld. Vanuit een hiphop perspectief geven we Dichter een podium om zijn gedachten over de muziek met ons te delen. In februari verschijnt zijn eerste column op onze website.

Even vergeten wie Dichter ook al weer is? Hier een korte samenvatting van zijn schreden in de muziekwereld: Het begon voor Dichter allemaal toen hij als scholier naar de televisie zat te kijken en de MTV-awards werden uitgezonden. Daar gaf rapper DMX een spetterend optreden en toen wist Dichter het zeker: “Dat wil ik ook!” Na zijn middelbare school te hebben afgerond hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen en ging hij naar de Popacademie in Rotterdam. Daar koos hij voor de richtingen audio en rap. Echt zeker weten dat hij goed was in rappen wist hij niet zeker. Dat werd anders toen hij meedeed aan een contest en deze wedstrijd won. Een bevestiging dat hij goed bezig was.

Op de popacademie kreeg hij les van G-Boah (één van de leden van de Postmen). Dichter kon het goed vinden met zijn docent en kreeg een klik zonder door te hebben dat zijn docent al furore had gemaakt in deze legendarische Nederlandse hiphop/reggae-formatie.

Vanaf 2007 werkt hij gestaag naar een debuut EP, ‘Leren Luisteren’, die in 2009 uitkomt. Deze EP kreeg lovende recensies. Hij brengt daarna nog 2 EP’s uit, die goed ontvangen worden, ditmaal in samenwerking met G-Boah. Na eerder samen muziek te hebben uitgebracht met anderen, voelt Dichter dat het tijd is voor solowerk. In 2013 start hij daarom met een nieuw project dat in juni 2015 werd uitgebracht. Met dit project wil hij muziek en kunst samenbrengen, want Dichter bouwt graag bruggen tussen verschillende werelden.

Dit mini-album krijgt de naam ‘Nieuw Leven’. Dichter ging met dit eclectische debuut op een muzikale ontdekkingstocht en vertelt hierin over zijn weg naar volwassenwording. Jonge talentvolle kunstenaars en fotografen namen zijn nummers en albumartwork onder handen en maakten illustraties, foto’s en zelfs 3D werk, dat vervolgens in juli 2015 werd geëxposeerd in galerie Opperclaes in Rotterdam.

Dichter heeft grootse plannen voor 2016: zo verzorgt hij de support voor de Belgische troubadour Tourist LeMC, komt hij met nieuwe muziek, wordt er nog een single uitgebracht van ‘Nieuw Leven’ en nog veel meer.

In zijn columns wil Dichter vooral aandacht besteden aan de talenten die in de stad rondlopen maar zijn inziens nog te weinig aandacht krijgen. Dat past natuurlijk prima in de filosofie van 3voor12 Rotterdam en we kijken dan ook uit naar de columns.

Bij deze aankondiging deelt Dichter exclusief als eerste aan 3voor12 Rotterdam de nieuwe aflevering van zijn docuserie met kunstenaar Vadivisuals uit Hilversum. Bekijk deze hieronder: