Plaatrecensie: Bourbon Avenue – Livin’ and Lovin’

Het easy-going nachtleven dringt binnen

Boris Berg ,

Het debuutalbum Livin’ and Lovin’ van Bourbon Avenue neemt je mee op een reis door een land waar overdag de zon schijnt en ’s nachts de beste Bourbon (Jack Daniël’s) te bestellen is. Dat klinkt als New Orleans? Dat is dan ook de grootste muzikale inspiratiebron van de band en bovendien de stad waar de naam van de band tot stand gekomen is.

Het eerste nummer, ‘Roadtrip Holiday’, zet direct de toon voor de rest van het album. Met een simpele tekst en een zonnige vibe verlicht de band je zorgen voor de rest van de nacht. Dat glaasje Bourbon in de nachtclub down-town wordt verleidelijker naarmate het album vordert. Als in het nummer ‘Nightlife’ het Hammond orgel zijn intrede doet wordt de behoefte met een paarse Cadillac richting centrum te rijden haast onbedwingbaar.

Naast de sterke jazz/soul traditie die Bourbon Avenue voortzet, heeft de band wel degelijk een eigen sound ontwikkeld. Met invloeden uit rock & roll, funk, motown en het gebruik van auto tune in sommige nummers weet de band een rijk muzikaal kleurenspectrum te creëren. De oppervlakkige teksten van de nummers zijn niet storend door de complexe instrumentale partijen die daar mooi mee contrasteren en passen bovendien goed bij de optimistische boodschap die de band over wil brengen: geniet van het leven. De productie van Ocki Klootwijk (Rocktown Studio) draagt zeer bij aan de luisterbaarheid van het album. De instrumenten worden vermengd tot een mooi geheel waarin ze allen tot hun recht komen.

Al met al is Livin’ and Lovin’ een goede binnenkomer in de muziekwereld voor Bourbon Avenue. Het easy-going nachtleven neemt bezit van de luisteraar en laat hem wensen naar meer.