3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers

Afspeellijst samengesteld door redactie

redactie 3voor12 Rotterdam ,

Daar is die weer! De nieuwe editie van ‘Alle 12 Gers’; de beste 12 nummers van artiesten uit onze regio. De afspeellijst is te vinden op Spotify. We kunnen zeker tips gebruiken voor het samenstellen van deze lijst. Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

Half Way Station – The Great Beyond

2e album Dodo is verkozen tot Album van het Jaar door de volgers van 3voor12 Rotterdam.  Dat betekent uiteraard dat alle nummers goed zijn maar ‘The Great Beyond’ is een absoluut hoogtepunt. Eind januari staan ze in Paradiso. Waar gaat dit eindigen?  

De Likt – Rotterdam

Na een werkelijk spetterend optreden in Rotown gaan onze jongens het land in zodat de rest van Nederland ook eindelijk kan meemaken hoeveel adrenaline er vrij komt tijdens een optreden van De Likt. Het nummer Rotterdam heeft de schone taak om iedereen, maar ook hunzelf, niet te laten vergeten waar ze ook alweer vandaan komen.

Hef – Kofferbak

Het nieuwe album ‘13’ van Hef heeft al veel aandacht gekregen door de rauwe realistische teksten. Met het nummer ‘Kofferbak’ laat Hef in ieder geval horen goed voorbereid te zijn op de winter. Hij rapt: “Drugs in de kofferbak, geld op mn schoot en die ding in de dashboard“. Wij weten dat hij natuurlijk met ‘die ding’ een ijskrabber bedoeld.

U-Niq – Horen, Zien & Schrijven

Eind november 2015 was daar opeens een nieuw album van U-Niq getiteld ‘Horen, Zien & Schrijven’. Een lekker old-school hiphopalbum waar U-Niq op het titelnummer laat weten dat hij niks meer hoeft te bewijzen. Daar zijn wij het natuurlijk hartgrondig mee eens!

Dikkens – The Search

Even voorstellen: Dikkie Baan a.k.a. Dikkens; Dj en producer. Hij debuteerde onlangs met zijn EP ‘Retrospect Of A Mind’. Tevens winnaar van de Sena Grote Prijs Rotterdam in de categorie Electronics. Dikkens laat horen dat Rotterdam en Detroit niet zo veel van elkaar verschillen.

Day Fly – Strangle Time

Rotterdammer Koen de Vries en Engelsman Beau Nox vormen het hart van deze band die op hun laatste EP  ‘Nightmares / Invincible’ een lekkere mix laat horen van Soul, Funk & Dance.

Marvin Dee – Dark Days

Dark Days is de nieuwe single afkomstig van de laatste EP ‘If Only Brief. Doordachte maar toegankelijk pop/rock, zo oordeelden wij. Marvins aangename stem beweegt zich flexibel door verschillende genres heen.

Bourbon Avenue – Roadtrip Avenue

Een mix van soul, funk, jazz en pop, waaruit catchy songs ontstaan. Kenmerkend zijn de soulful vocalen van Marlon die gelijktijdig ook nog retestrak drumt! Verder heeft de band een vette Motown-saus in hun songs gestopt. Allemaal goed te horen op de debuutplaat Livin' & Lovin'.

Book of Eli – Love Be Alive

Akoestische, poëtische liedjes met een donkere en verlangende ondertoon. Zo omschrijft de band zelf de eigen muziek op de laatste EP ‘Sturdy Wine’. Mooiste nummer van deze EP? Het intieme duet ‘Love Be Alive’

Standup ’69 – Heartbreaker

Winnaar van de publieksprijs van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands en hard aan het werk aan een nieuwe EP. Tot die tijd nog maar even genieten dan van dit nummer afkomstig van hun eerste album uit 2014.

Iguana Death Cult – Seven Tongues

Dit weekend staan ze op Noorderslag. Genoeg reden om ook eens naar dat andere nummer te luisteren dat op Spotify staat.

Dool – Oweynagat

Elle Bandita herrijst in de hypnotiserende en onheilspellende klanken van Dool. Halverwege 2016 komt de nieuwe plaat uit en de eerste tour is reeds gepland. Tot die tijd moeten we het doen met dit sublieme voorproefje.