3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers 3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers

Afspeellijst samengesteld door redactie

, Redactie 3voor12 Rotterdam

3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers

Afspeellijst samengesteld door redactie

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Hier is die dan! De 2e editie van de beste 12 nummers van artiesten uit onze regio. In eerste instantie was het de bedoeling om de lijst om de twee weken te verversen met drie nieuwe nummers maar er is de afgelopen twee weken zoveel goeds en leuks uitgekomen dat we die jullie niet willen onthouden. De afspeellijst is te vinden op Spotify.

Deze afspeellijst is samengesteld door de redactie van 3voor12 Rotterdam. Elke twee weken worden er nummers toegevoegd en moeten er helaas ook weer nummers verdwijnen. We kunnen overigensbest een beetje hulp gebruiken dus vind je dat een nummer ontbreekt in deze lijst. Geeft het aan ons door via redactie[a]3voor12rotterdam.nl en misschien staat hij er binnenkort wel tussen.

*We wilden echt wel meer artiesten die genomineerd zijn voor de Music Matters Award op deze lijst zetten. Helaas zijn dit de enige twee die nummers op Spotify staan. Alle genomineerden vind je hier:

Iguana Death Cult - Sirens
Als er een band lekker bezig is, zijn het de energieke Garage Psych Rockers van Iguana Death Cult! Net bevestigd voor Eurosonic Noorderslag, deden een 3voor12 sessie op Le Guess Who, spelen vaak op de Popronde en zijn vaak getipt om te zien bij een van de optredens!

Drunken Dolly - St. Patricks Day
De feestband van deze Popronde! Blijf maar eens stil staan op de Folk Punk inclusief banjo en mandoline. Drunken Dolly mag zich sinds kort in een mooi rijtje voegen! Bij welke bands is er tijdens de show iemand ten huwelijk gevraagd? Wij weten wel een band voor op de bruiloft!

Steye Felix - Laarsjes
In 2014 halve finalist van de Sena Grote Prijs van Rotterdam; deze lo-fiStromae heeft zijn debuut-ep ‘VI’ uitgebracht. Voetjes….euh, Laarsjes van de vloer!

Dichter – Zegeningen*
Weer een nummer van Dichter? Ja, wij kunnen er ook niks aan doen dat deze rapper productief is dit jaar. Ook nog genomineerd voor de Music Matters Award trouwens.

David & The Circumstances*
Zijn debuutalbum ‘This Part Of Me’ is alweer bijna een jaar uit maar David Groeneweg blijft actueel doordat hij ook genomineerd is voor de Music Matters Award. En, wie is toch die zangeres met wie hij dit nummer zingt?

Pip Alblas – Blame It All On You
Voormalig deelneemster aan The Voice en daar tot de 1e liveshow gekomen. Nu op eigen voeten en deze maand haar debuut-ep uitgebracht. Muziek die overigens ook prima zou passen bij het programma ‘de beste singer-songwriter van Nederland’.

Dool - Oweynagat
Wat een lekkere binnenkomer van Dool! Dool is de nieuwe band en je kan het, het vervolg noemen op Elle Bandita. Ryanne van Dorst daarover: ''Inmiddels zit er zoveel meer van ieders persoonlijkheid in de muziek, dat ik het gewoon niet rechtvaardig zou vinden om daar zelf alle credits voor op te eisen.” Met leden uit The Devil's Blood, Gold &Malkovich. Oweynagat betekend Grot van de Katten en is een Ierse grot waarvan men geloofde dat die de toegangspoort naar het hiernamaals was

Rats On Rafts - PowderMonkey
Rats on Rafts won tijdens de Rotterdam Music Awards de Rotterdams Exportprijs.Toepasselijk genoeg kon de band hem niet op halen omdat ze op tour waren. Het laatste album, Tape Hiss, is volledig analoog opgenomen en klinkt rauw en in je gezicht. Tape Hiss zou zomaar eens kanshebber kunnen zijn voor het Rotterdamse album van het jaar en andere jaarlijsten.

Sevdaliza – The Inside
Nieuwe EP ‘Children of Silk’ uitgekomen en dit openingsnummer laat meteen goed horen hoe deze talentvolle zangeres zich aan het ontwikkelen is

Southbound – Feathers
Winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam; categorie band. Muziek past ook prima bij de donkere wintermaanden.

Half Way Station - Find Love
Half Way Station staat al in de muzikale top van Rotterdam, het wordt tijd dat de rest van Nederland hen ook in het collectieve geheugen propt.

Logue - Jump the Gun
Hebben het tot Radio 2 Talent geschopt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam