Lucky Blue was tijdens de afgelopen maanden zonder shows en festivals misschien wel dé nieuwe Rotterdamse band die is boven komen drijven. De jonge band had de toepasselijk debuutsingle 'Alone', een vrolijk nummer over alleen zijn, uitgebracht op de dag dat evenementen werden afgelast. In de ochtendshow van 3FM was het nummer 4x achter elkaar gedraaid door DJ Sander Hoogendoorn, was het het vaakst gedraaide nummer op KINK als KINK XL en waren ze 2x live te horen op 3FM gespeeld als winnaar van de 3FM Lente Hit 2020.
Op zaterdag 22 augustus speelde de band op het Stadsstrand in Vlaardingen. Het was heel even aan het miezeren, er waaide soms wat zand in de ogen en op de achtergrond passeerde enkele keren grote schepen. Het was een opwarmer voor de finalist van de Grote Prijs van Rotterdam 2020 op zaterdag 19 september. Lucky Blue en het (stads)strand paste goed bij elkaar door het surfrock randje en de relaxte stukken in de vrolijke indierock.

Stadsstrand Vlaardingen

Sinds 2019 ligt het aangelegde strand er met de historische vuurtorenkap. Met het metro naar hoek van Holland ben je binnen 20 minuten vanaf het centrum van Rotterdam in Vlaardingen Centrum. Binnen 10 minuten lopen ben je bij het Stadsstrand Vlaardingen (de ingang zit bij het parkeervak bij Waterleidingstraat 4). Je kan in het begin gewoon richting poppodium Kroepoekfabriek lopen. Vervolgens moet je nog iets verder door lopen richting de Nieuwe Maas. De afgelopen maanden hebben onder meer L'Asset, Rum for Breakfast, I Am Lotus, Los Rancheros en de eerste show van de nieuwe indie/americana band Elefant met lid van The Dawn Brothers) op het stadsstrand Vlaardingen gespeeld. 

Het geheime wapen: de groove van drummer Boom boom

Lucky Blue begint met 'Tokyo'. Het nummer komt op de debuut EP en is een catchy nummers. 'Let's be strangers in tokyo' blijft hangen in je hoofd. Het begint met een fijne groove en rustige gitaarriff. Een relaxt openingsnummer met een lekkere groove. Langzaam wordt het nummer steviger. 

Een geheim wapen is de groovende drummer Damian “Boomboom” Kreukniet (zie ook het interview met de band). Met bijvoorbeeld een toffe drumfill vlak voor het refrein van 'Alone'. Daardoor breekt het nummer open, waarna songwriter / gitarist / frontman Marcus de Jonge het aanstekelijke refrein 'Oh No, I am alone again' zingt. De groove is naast het catchy refrein misschien wel een van de wapens waardoor het nummer 4x achter elkaar gedraaid is op 3FM in de ochtendshow bij Sander Hoogendoorn. Als ze het refrein een keer gaan oefenen met het publiek vlak voor ze het nummer gaan spelen, kunnen ze het publiek echt mee laten zingen.

Text gaat onder de video en foto

'Do It All Again' en nieuw

'Do It All Again' is misschien wel het sterkste nummer in de set. Het nummer komt na het optreden nog een paar dagen voorbij in mijn hoofd. Het heeft zowel het relaxte van de band als een iets stevigere groove. 'Put some liquor on the floor, then I fuck it up and do it all again, but that's who I am' 

De band kan één uur lang spelen en heeft daardoor meer speeltijd om nieuwer materiaal te laten horen. Daarbij valt de jam kwaliteit van de band op als er iets niet goed gaat met een gitaar en bijvoorbeeld bij een toffe drumsolo van de drummer. Ook valt een nieuw nummer op met stevigere gitaren.

Zoals altijd valt de charme van frontman Marcus op, waardoor 3FM en Kink de band ze waarschijnlijk ook zo graag ondersteunen. Je ziet hem gewoon stralen tijdens het optreden. Het laatste nummer laat de gedrevenheid van de band misschien wel het meeste zien. Het tempo gaat omhoog en het gaat meer richting de garagerock. Als je zou mogen dansen of moshen zou het bij dit laatste nummer moeten gebeuren. 

Tekst gaat door onder de foto

De sound

De sound van Lucky Blue werkt aanstekelijk. Als Lucky Blue nog meer wil gaan overtuigen, valt het te hopen dat ze gaan nadenken over de (live-)sound. De sound is luchtig en dat past bij het dromerige in de nummers. Het geeft meer aandacht voor de zang. Daarom werkt het misschien ook zo goed op de radio. Er zit echter een gat tussen het laag (bas/kick) en de cleane fender gitaren die van nature vrij dun zijn. Dat valt bij een live-performance extra op. Met een orgel kan de band dat opvangen en kan de band live nog meer indruk maken. Als ze hier naar gaan kijken, gaan ze nog meer publiek en mensen in de muziekindustrie aanspreken! Daar hebben ze de nummers voor. 

Tekst gaat door onder de foto

De debuut EP verschijnt eind september

Het (stads)strand past goed bij Lucky Blue. De band heeft een surf rock randje en de relaxte stukken in de vrolijke indie rock werken goed op het strand. Qua songs heeft de band misschien wel de beste nummers van de finalisten in de categorie Bands van de Grote Prijs van Rotterdam (ticket voor de livestream op zaterdag 19 september) met oorwurmen 'Tokyo', 'Alone' en 'Do It All Again'. Het afsluitende nummer is ook sterk en zorgt voor de garage rock sfeer en extra beleving bij de band. 'Tokyo' en 'Do It All Again' staan op de debuut EP die eind september moet verschijnen. Het is een jonge band met potentie doordat ze laten horen dat ze nummers kunnen schrijven die nog dagen in je hoofd kunnen hangen.