Als je pagina door Facebook offline gehaald wordt en daar nog een corona crisis bovenop klapt, dan komt dat wel als een klap binnen. Toch zijn we de artiesten niet uit het oog verloren en daarom zijn we nu weer terug, deze keer met terugwerkende kracht een release radar voor Brian Clifford en Marvin Dee Band. Want zij hebben niet stil gezeten.

Brian Clifford - Ride the Rainbow

Aangename gitaren, breed geplaatst in het stereo-veld, geven je het idee dat je midden in de band staat. Dat is fijn, dan heb je tenminste nog een beetje het idee van menselijke interactie in deze barre tijden. Ik weet niet of het aan de omstandigheden ligt, maar ik droom bij dit nummer weg naar een nog nooit gemaakte roadtrip. Een vrolijke, onbezorgde, oneindige paar dagen niks anders doen dan om je heen kijken en onder de zon in het gras liggen.

Marvin Dee Band - Proud

Waar Brian Clifford doet verlangen naar buiten zijn met vrienden, wakkert anthem-kandidaat ‘Proud’ van Marvin Dee Band eerder het verlangen naar de dampende festival-massa aan. Een groot geluid van drums, bas en gitaar wordt aangedikt met een synthlaagje. Een scheurende mondharmonica en uithalen van Marvin strijden om aandacht. Interessant is het gebruik van stilte na elke ‘hold on!’. Dit gebruik van dynamiek laat het nummer ademen en zorgt voor een goede aanloop naar de gitaarsolo in de climax. Dubbel-time drums zweept het geheel nog verder op. Hopelijk kunnen we hier snel live op springen!

3voor12 Lokaal Draait

Elke tweede en vierde maandag van de maand vind je een afspeellijst met muziek voor en door de lokaalafdelingen van VPRO's 3VOOR12! Uit Delft hoor je deze keer:

Proud - Marvin Dee Band
Ride the Rainbow - Brian Clifford
Dromen zijn bedrog - Vito, Bartje Biertje