Zoals elk jaar heeft de Popcentrale een eigen veld op Wantijpop (15 juni), waar lokale en regionale bands, DJ’s en rapformaties laten zien wat ze in huis hebben. Een breed programma dus!

Nieuw dit jaar zijn de Silent Sessions, oftewel akoestische sessies van een aantal artiesten die ook op het Popcentrale Podium staan. Als je hierbij wil zijn moet je snel zijn, want deze sessies vinden plaats in een hippiebus mét Silent Disco headphones, dus vol=vol!

Line-up Popcentrale Podium

E-Mann & Dreadless – reggae

E-Mann vertelt je levendige verhalen in muziekvorm over alles wat hij heeft geleerd en meegemaakt. Hij toerde eerder door de VS, de Caraïben en Europa, maar nu is ons eigen Wantijpop aan de beurt. En met een extra Dordts tintje, want hij krijgt back-up van de 9-koppige Dordtse reggaeformatie Dreadless. Dreadless haalt zijn inspiratie uit 70’s roots reggae (Burning Spear, Third World, Dennis Brown, Culture.). De band stond eerder op Zwarte Cross, Rastaplas, Amsterdam Reggae Village en One Love Festival (UK).

Switch Bones – grungepunk

Dit Dordts/Tilburgse grungepunktrio combineert catchy pop met stevige gitaren, en laat zich daarbij inspireren door o.a. Nirvana en Queens of the Stone Age. De band ontstond in 2016 en heeft behalve een EP en album ook Zwarte Cross en een tour door Schotland op zijn naam staan. Hun single ‘Sunday Morning’ werd in januari 2019 opgepikt door 3FM.

SKAvuiten – ska

Voor veel mensen heeft deze band geen introductie meer nodig, want ze waren eerder al te zien op het Voorstraat Noord Festival, Waterpoort Festival en Big Rivers. Ook waren ze al een aantal keer voorprogramma van ska-held Mark Foggo. Deze Nederlandstalige ska-groep blaast je omver met strakke ritmes, humoristische teksten en lekkere meezingers. Klaar voor een feestje?

Phlebotomized – death metal

Deze zevenkoppige band draait al een tijdje mee in de Nederlandse metal-scene. De band omschrijft zijn muziek als progressieve death metal deluxe. Dat betekent extreem diepe grunts en muzikale aardverschuivingen, wat ook goed te horen is op hun nieuwe album ‘Deformation of Humanity’.

Oussi-B – hiphop

Deze man kennen we alweer sinds 2015, toen hij samen met Lorie NTB ‘Beat The Macho’ uitbracht. Vanaf dat moment stond Oussi-B op alle podia, en bracht in 2018 ‘Stoten’ uit. Stevige beats en lekker freestylen; Oussi B komt samen met DJ Nikaa het Popcentrale Podium verbouwen.

Popschoolband: Lleed – rock

Deze band komt uit de koker van de Popcentrale, en bestaat pas sinds 2017. Toch stonden ze maar mooi op Big Rivers en het Voorstraat Noord Festival. Lleed speelt gitaarrock met funk- en bluesinvloeden: soms een cover, soms eigen werk.

Winnaar Grote Prijs van Dordt – Bands

Vroeger de Band Boost, nu de Grote Prijs van Dordt, maar nog altijd een winnaar! Of winnaars, eigenlijk, want deze Grote Prijs valt in verschillende categoriën. De winnaar in de categorie Bands mag op Wantijpop op het Popcentrale Podium optreden. Wie dat wordt weten we pas na de finale in de Power Stage in Bibelot op 11 mei!

 

Line-up Kweekvijver Podium

Popschool 4 Kids

Bij de Popschool leren kinderen onder leiding van professionals spelen in een band, waarvoor ze gebruik maken van de oefenruimtes van de Popcentrale. En een aantal van die kids mag zoals elk jaar op Wantijpop staan! Hoe cool is dat?

WHOP Goes Pop

De Popcentrale is niet alleen voor kinderen, want er wordt ook regelmatig en met veel succes een open podium voor senioren georganiseerd. Op Wantijpop laten deze 50-plussers eens even horen hoe het ook alweer moest.

(Reggae) jamsessie

Wie wel eens meedoet aan een jamsessie in de Popcentrale kent begeleiders Kim, Case en Lloyd wel. Kim en Case treden zelf op met de SKAvuiten, maar Lloyd zorgt voor allerlei instrumenten, zodat je kan komen jammen tot je erbij neervalt!

Live Rock Karaoke Band

Het is bij deze band dus niet de bedoeling dat je komt luisteren, nee, méédoen! Vorig jaar brak deze band – samen met het publiek – de tent af op Wantijpop, en ze deden het nog eens dunnetjes over in de Popcentrale zelf. Voor herhaling vatbaar, en dus dit jaar ook weer te beleven op het Kweekvijver Podium.