Vrijdagavond 22 maart vond de derde editie van The Daily Indie Presents plaats in Bibelot. Naast de samenwerkingsavonden met en in DOOR de ideale gelegenheid om nieuwe en opkomende indie-bandjes te ontdekken.

Waar tijdens de vorige twee edities drie bands de Powerstage plat speelden, werd voor deze avond de line-up opgeschroefd naar maar liefst vijf acts. In het “nieuwe jasje” stond ook Brandstof centraal: tijdens de change-over in de zaal kon je hier genieten van live muziek. Dit hobbelen van zaal naar zaal creëerde een zeker festivalgevoel.

Jibber, Jabber & the Jams

De avond wordt om 20.00 uur afgetrapt door het Rotterdamse Jibber, Jabber & the Jams. Ondanks het gering aantal bezoekers slingert de band vol energie een mix van rock’n roll, punk en surfrock de Powerstage in. Het viertal overtuigt en zet het begin van een mooie avond in. 

Xander van Dijck

Dan is het de beurt aan Xander van Dijck om Brandstof te openen. Waar hij de week ervoor nog met z’n band Anemone de support voor Ten Years After in de Powerstage verzorgde is hij nu solo en alleen gewapend met zijn gitaar. Ook zonder band weet hij met zijn charme en pakkende songs het publiek voor zich te winnen. De mooiste? De ode aan zijn vriendin die hij nota bene hier in het Energiehuis heeft ontmoet. Iets met cirkel en rond...

Maple

Snel weer naar de zaal. Het Amsterdamse Maple staat inmiddels op het podium. Vorig najaar brachten ze hun titelloze debuutalbum uit met onder andere de single ‘Feel No More’. Deze single zag het daglicht bij The Daily Indie. “Frontman Jordy Sanger schreeuwt het direct uit vanaf de eerste seconde en neemt zijn band op sleeptouw door een jaren zestig-decor vol ‘aaaahhhh-koortjes‘ en dikke rock-‘n-roll-beats”, werd er over deze release geschreven. Dit geldt net zo goed voor de overige songs die ook live als een huis staan!

Logue

Dan is het in Brandstof de beurt aan Logue. Waar de band in 2017 tijdens de Popronde vol versterkt bij Visser’s Poffertjes speelde, trakteren zij ons nu op een semi-akoestische sessie. De drumkit heeft plaatsgemaakt voor een elektronische drumpad waardoor de mooie melodieuze indie-pop songs van de band in deze intieme setting uitermate goed tot zijn recht komen. Liedjes die zeer geschikt zijn voor elk radiostation, dus houd de FM frequentie in de gaten. 

PEER

Het slotakkoord van deze avond is voor PEER. Hun debuutplaat ‘Laughing About It Is Far More Exciting’ brengt de Zeeuwse band langs de Nederlandse podia. Bibelot mag uiteraard niet missen in deze tour, de zanger is namelijk een geboren Dordtenaar! Vorig jaar schitterde de band nog op het Otto e Mezzo-podium tijdens Big Rivers en laat ook vandaag weer zien waarom ze graag uitgenodigd worden. Denk aan een beetje Oasis en The Arctic Monkeys, alleen dan met hun eigen sound; catchy indie pop-rocksongs, soms ingetogen en waar nodig met het gas erop. Niet voor niets hebben de heren van Bløf hun provinciegenoten geboekt voor Concert at Sea. 

Kortom, deze derde editie is er weer eentje om in te lijsten! Een avond vol acts van hoge kwaliteit. Helaas weten nog niet alle Dordtenaren de weg naar dit event te vinden, maar de bezoekers die er wel waren zijn zeer tevreden en met de nodige merchandise huiswaarts gekeerd.

De foto's