Bij het allereerste Dordts Popgala zijn de awards uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. De Dordtse muziekscene heeft zich verzameld in het Energiehuis op zaterdag 9 februari. In de categorie Beste Live Act zijn genomineerd: Scotch, Pene Corrida, Noble, Jared Grant en The Great Hurricane Escape. De winnaar is:

Beste Live Act: Pene Corrida

Deze mannen bereiken met hun metal-covers van popnummers menig hitlijst, zoals de Viral Top 50 met hun metal-cover van Famke Louise, maar ook live kunnen ze er wat van. Metalheads en popliefhebbers ontmoeten elkaar in de moshpit en schreeuwen samen luidkeels mee met eigen versies van nummers als 'Let It Go', 'Captain Jack' en 'Skyfall'.

De metal-covers worden groots uitgevoerd en dat zorgt ervoor dat zalen van elk formaat met gemak worden meegenomen in de wondere wereld van “metal meets mainstream”. 

Van de Star Wars show tot aan het eigen festival in Bibelot. Pene Corrida pakt het net even anders aan. Geen standaard covers. Ze bewerken (vaak foute) top 40 nummers tot Party Metal. 

'Het is grappig om metalheads mee te zien zingen met 'Let It Go'. Dat is het sterke van Pene Corrida. De wat foute Top 40 liefhebber, en wie is dat niet, zou dit goed moeten kunnen trekken. Al zal je misschien moeten wennen aan de hardere metalcore stukken. De alternatievelingen en metalheads voelen weinig tot geen problemen om mee zingen met 'Captain Jack'. 'Fascination' of Bombfunk MC's 'Freestyler'. '

Live te zien: Pene Corrida + X-Raiders (eerst Rectum Raiders) in Bibelot

Poppodium Bibelot en de Popcentrale hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat lokale muzikanten worden beloond voor hun artistieke werk. De allereerste editie vindt zaterdag 9 februari 2019 plaats in het Energiehuis. Het Popgala is alleen toegankelijk voor genodigden, maar niet getreurd: via www.popgala.nl is de hele avond te volgen via een livestream. 

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt. De categorieën zijn ‘Song Van Het Jaar’, ‘Album Van Het Jaar’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Nieuwkomer’ en als hoogtepunt de ‘Popprijs’, waar een bedrag van €2.500,- mee te winnen is. 

De genomineerden:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.