Bij het allereerste Dordts Popgala zijn de awards uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. De Dordtse muziekscene heeft zich verzameld in het Energiehuis op zaterdag 9 februari. In de categorie Beste Nieuwkomer zijn genomineerd: Het Gezelschap, Sleepertown, Oussi-B, The Young River en Rempejek. De winnaar is:

Beste Nieuwkomer: Het Gezelschap

Het hiphopcollectief Het Gezelschap bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Dordtse Nachtburgemeester Juno. Samen met beatmakers Kevin Stam (Brandwerk) en Deon van Ooijen van Deon Custom. Wie de muzikanten van dit trio kent, weet dat dit een energieke bende is!

Ze zijn al bevestigd voor Grasnapolsky, hebben gespeeld op een van de betere randprogrammeringen van Eurosonic Noorderslag (georganiseerd door de manager van De Likt die ook Het Gezelschap managed) en dat nog zonder muziek uitgebracht te hebben. De hitlijsten bestormen ze dus nog niet, maar de grote podia zeker wel. Ook leuk om te vermelden, Het Gezelschap staat op de allereerste editie van onze Club 3voor12 Dordrecht! 

Poppodium Bibelot en de Popcentrale hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat lokale muzikanten worden beloond voor hun artistieke werk. De allereerste editie vindt zaterdag 9 februari 2019 plaats in het Energiehuis. Het Popgala is alleen toegankelijk voor genodigden, maar niet getreurd: via www.popgala.nl is de hele avond te volgen via een livestream. 

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt. De categorieën zijn ‘Song Van Het Jaar’, ‘Album Van Het Jaar’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Nieuwkomer’ en als hoogtepunt de ‘Popprijs’, waar een bedrag van €2.500,- mee te winnen is. 

De genomineerden:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.