Dr Justice & The Smooth Operators bracht afgelopen vrijdag de nieuwe EP uit: 'Alien Destroyer'. Het derde deel van hun eerste missie.

Het is zo ver. Na het knallende eerste deel 'French Riviera' en zwoele vervolg 'Babyluv' is de EP 'Alien Destroyer' de spectaculaire ontknoping van Missie 1. Dr Justice & The Smooth Operators sluit het drieluik af met hun -ondertussen welbekende- unieke mix van funk, disco, rock, electro en pop. Lukt het de sexy discofunk bende om de aarde van de ondergang te redden?

Bij binnenkomst worden wij aardbewoners ontvangen door de kalme, maar dansbare muziek van Slumber. De gouwe ouwe hits brengen de stemming er goed in.

Als voorprogramma hebben the Smooth Operators hun vrienden Thaïti uit Nijmegen laten komen, en dat was de reis waard. De belofte om de heupjes in de zaal los te maken, wordt makkelijk waargemaakt met hun buitenaardse excotica-pop. Gewapend met bijzondere percussie, synth, viby vocals en een bijpassende kamerplant, wordt de zaal warmer dan ze liefhebben en is de sfeer perfect voor deel drie van de eerste intergalactische missie van Dr Justice & the Smooth Operators.

De EP ‘Alien Destroyer’ is vandaag gereleased, maar op de nieuwe nummers wordt nu al net zo hard gedanst als op de bekendere meezingers. Want dansbaar is het zeker. Dat de beweging van het publiek wat wilder is dan de perfect ingestudeerde choreografie van de vocale Smooth Operators, is begrijpelijk. Meer onverwacht is dat er, naast de funky pasjes van Dr Justice zelf, ook ruimte is voor wat gesynchroniseerde dansjes van de complete band.

De funk en plezier druipt van het podium. De chemie tussen Dr Justice en zowel zijn “sexy dames” als “sexy heren” is voelbaar tot buiten het Dolhuis en zorgt voor een van de meest groovy moshpits ooit.

Op het eerste gezicht lijkt de muzikale bijstand van The Smooth Operators misschien om te dienen als eye-candy, maar ze zijn oneindig veel meer dan dat. Al snel genoeg wordt duidelijk dat het stuk voor stuk rasmuzikanten zijn. Elk lid van het zevenkoppige team krijgt een moment in de schijnwerper om zijn of haar kunst te vertonen, waarbij leider Dr Justice naadloos (en bovenal smooth, natuurlijk) opzij stapt.

Boven alles is de EP release één groot feest. Het is duidelijk dat 'Alien Destroyer' een sterke plaat is en er wordt dan ook maar een keer uitgenodigd om de EP te kopen “of luister ‘m maar op Spotify, zo lang ik er maar geld aan verdien”. En zo lang wij ‘m maar kunnen luisteren.

Met dit derde deel wordt het eerste avontuur afgesloten. Na de release van afgelopen vrijdag is een ding zeker: mission accomplished.