Folk en country antiheld Tyler Childers schrijft liedjes met een licht absurdistische invalshoek, in de traditie van de Amerikaanse southern gothic stroming. Met zijn eigen achtergrond in Lawrence, Kentucky als uitgaanspunt vertelt Childers tall tales over engelen en demonen, de beschaving, woeste natuur, de magnifieke kerken en louche raamloze kroegjes.

Ruim van tevoren aangekomen, staat er al een flinke rij voor de deur. In de rij zijn velen enthousiaste reacties op te merken. Ook klinken veel mensen nieuwsgierig, toch benieuwd wat ze precies te horen gaan krijgen. Eenmaal binnen staat het al snel flink vol. Iets later dan gepland komt Tyler het podium op. Waarop hij gelijk zijn gitaar uit de koffer pakt en plaats neemt op een stoeltje, dicht bij het publiek.

Tyler oogt in eerste instantie wat onzeker, maar dat verdwijnt al snel tijdens de eerste song. Dit doet hij meteen met een prachtige volle stem. Het publiek luistert het allemaal genietend aan. Tussen de songs door klinken enthousiaste  reacties. Na een aantal songs wordt er door veel mensen al aardig meegezongen. Er is vanavond zeker geen tekort aan enthousiasme. Tyler maakt duidelijk een prima artiest te zijn. Begeleid met alleen zijn gitaar en een indrukwekkende stem maakt hij zichtbaar indruk op het publiek. Duidelijk een artiest waar we meer van (willen) horen.

Tyler Childers in Rotown

Tyler Childers in Rotown

Tyler Childers in Rotown