Wat kan het Dordtse publiek verwachten tijdens en ná de Miró Finito Weekender? Wij vroegen het organisator Dennis van Buuren.

Nog geen twee jaar geleden blies Dennis van Buuren met succes nieuw leven in Visser’s poffertjessalon. Hoewel de vaste klandizie allereerst sceptisch was, bewees Dennis dat oude elementen behouden kunnen blijven in een nieuw jasje. Deze zomer werd bekend dat de jonge ondernemer een nieuw avontuur zal beginnen in het oude Miró. De zaak waar hij op 17-jarige leeftijd kennismaakte met het horecawerk. Alles wordt anders dan wat de bezoekers van de Spaanse tapasbar gewend zijn. Maar vóór de grote metamorfose, gaat nog een keer het dak eraf tijdens de Miró Finito Weekender.

Twee dagen gekkenhuis

Zonder afscheid sloot Miró 4,5 jaar geleden haar deuren. Zonde, aldus de nieuwe eigenaar. Onder het genot van een biertje ontstond daarom het idee om een spetterend eindfeest te organiseren. Komend weekend is het zo ver. Met in gedachte de Spaanse kunstenaar Joan Miró wil Dennis kunst, muziek en dans samen laten komen in Spaanse sferen. In samenwerking met onder meer Marcel Kuster en Kim Bruynzeel van Zwarte Lola is een clashende artiestenreeks samengesteld. Variërend van hiphop tot funk en vinyl-dj’s, biedt de line-up vrijdags voor ieder wat wils. Bij gebrek aan techno-aanbod op het eiland, staat de zaterdag in het teken van disco, techhouse en andere ‘vieze deuntjes’. De pop-upachtige organisatie De Caroussel heeft deze avond David Vunk als één van de grotere namen weten de strikken. 

Het contrast in stijlen komt ook tot uitdrukking in de uitstraling van het pand dat is voorzien van uiteenlopende kunstwerken. Hiermee hoopt de organisatie een brede doelgroep te bereiken.

Over zijn verwachtingen van het weekend is Dennis duidelijk: "Ik verwacht twee dagen gekkenhuis. Dit is een plek waar veel mensen herinneringen hebben liggen, bijvoorbeeld aan de vaste cocktailavond. Daarom schenken we dit weekend drie cocktails van de kaart voor 5 euro."

Drijfveer

De drive om aan de slag te gaan met Miró, komt niet voort uit het feit dat Visser's succesvol is. Dennis ziet veel kansen en wil overal het maximale uit halen, "Ik ergerde me aan de leegstand van Miró. Het is een prachtig pand op een waanzinnige plek. Nog voor ik Visser's heropende, zag ik potentie in Miró, maar was het risico te groot. Nu heb ik toffe inspiratie opgedaan en het vertrouwen om er een mooie zaak van te maken."

Traditioneel in een nieuw jasje 

Naar verwachting opent de nieuwe zaak maart 2019. Vooralsnog wil Dennis niet te veel kwijt over de invulling aan het nieuwe concept. Hij beschrijft het als traditioneel in een nieuw jasje, "met een wauw-factor". De doelgroep blijft in ieder geval onveranderd: een plek waar een diversiteit aan mensen samen komt. "Je bent dat verplicht op zo'n locatie met veel passanten en een groot terras in de openbare ruimte." Post noemt hij als voorbeeld als geslaagd concept om succesvol een brede groep mensen te trekken. Tóch zal het onderscheidend zijn. De zaak wordt compleet anders, zelfs extravagant. Het doel is bovenal om een huiselijke, ongedwongen sfeer te creëren. Persoonlijk contact met de klanten vindt Dennis belangrijk. 

Afscheid 

Dit weekend neemt het Dordtse publiek afscheid van Miró. Tegelijkertijd worden de bezoekers warmgemaakt voor de toekomst: "Het is mijn intentie om dergelijke feesten op regelmatige basis te organiseren", aldus van Buuren. Een verademing voor iedereen die het eiland moest verlaten voor een portie techno.  

Voor zowel vrijdag als zaterdag zijn nog enkele tickets beschikbaar en te verkrijgen bij Visser’s Poffertjes en Stripwinkel Sjors.

De line-up

Artiesten die je tegenkomt tijdens de Miró Finito Weekender:

Vrijdag 23 november
Zwarte Lola invites:
SCOTCH ft. DIGGY
DJ JOPIEEEEE
DJ ALMLELO (keilecafé)
WHAT THE FUNK

Zaterdag 24 november
De Carrousel invites:
Kreutziger Kollektiv
DAVID VUNK
Dj Kenny aka Slumber