Motel Mozaique heeft al jaren een scherp oog voor talent dat later groter word. Of het nou Tamino, Idles of Mumford & Sons is. Dit jaar voor het eerst ook met programma op donderdag en nieuwe locaties als Vibes, Groot Handelsgebouw. Bovendien zijn er dit jaar sessies in de oude bioscoopzaal bovenin het Groot Handelsgebouw. Er zijn nog dagtickets voor de vrijdag en zaterdag. Hierbij tien tips voor Motel Mozaique 2018!

1) Amenra

 

Gitzwarte post-metal en sludge uit België, waar elke plaat een bijna een godsdienstige belevenis is. Het is het geluid van pijn en dat voel je als luisteraar: een muur van geluid beukt in op je gevoelens en bezorgt je een brok in je keel. Amenra speelt geen shows, Amenra is een ervaring. Aangezien Motel Mozaique van het experiment houdt, speelt Amenra dit keer niet laat op de avond maar in de middag.

Zaterdag 17:00 uur - 18:00 uur in de Schouwburg -main 

Amenra-leden Colin van Eeckhout en Mathieu Vandekerckhove (en hun oude vriend Bjorn Lescouhier) treden vrijdag 20 april eveneens op Festival MOMO18 op! Zij verzorgen de muziek bij de performance van Natalia Pieczuro

2) Luka

Als écht Rotterdams festival zijn we toch op zoek naar écht Rotterdams talent en dat vinden we in de jonge Lisa Lukaszcyk, die met haar band Luka op het Plaza Mozaïque staat. Droom mee met Luka’s eigenzinnige en toch lieflijke geluid. Maar hoe lief het ook klinkt, hoe zorgvuldig doordacht en hoofdtollend gedetailleerd is het ook. Fans van Bon Iver en Feist kunnen hun muziekhartje ophalen tijdens het optreden van Luka deze vrijdag.

'Met haar nieuwe EP Welcome, Generation Everything heeft Luka een van de sterkste Nederlandse EP's  van 2018 afgeleverd'

Vrijdag 17:15 uur - 17:45 uur - Plaza Mozaique - Eendrachtsplein

3) Nakhane

Nakhane is een van de smaakmakers van Motel Mozaique 2018. Voorman van de LGBTQ-community Nakhana brengt gevoelige, maar toch dansbare soulpop naar de Paradijskerk deze vrijdag. Na een heftige puberteit in een superstrenge christelijke gemeenschap is de nu 30-jarige Nakhane Touré eindelijk vrijgevochten en openlijk homo. Hij doet wat hij wil en hoeft zich aan niemand te verantwoorden, wat resulteert in soulpop dat tegelijkertijd heel groots maar toch intiem klinkt.

Vrijdag 19:30 uur  - 20:15 uur - Paradijskerk (naast Rotown) 

4) Everything Everything

Vrijdag headliner Everything Everything klinkt, inderdaad, een beetje als van alles. De supercatchy zanglijnen doen denken aan Coldplay (pas op! Voor je het weet zing je uit volle borst mee), terwijl de eigenwijze ritmes en baslijnen niet zouden misstaan naast Royal Blood, en bij de dreunende, bijna hypnotiserende synths denken we juist weer aan M83. Deze gekke
Britse liefdesbaby reist met zijn laatste langspeler ‘A Fever Dream’ naar Rotterdam voor een optreden op het hoofdpodium.

Vrijdag 0:00 uur - 01:15 uur - Schouwburg Main

5) Gita Buhari

De eerste single van Gita Buhari gaat na een paar draaibeurten onder je huid zitten. Het begin heeft een triphop achtige vibe. Halverwege komt daar een neo-soul sausje bij. Ideaal om na de Motel Mozaique vrijdag bij bij te komen op zaterdagmiddag 21 april. Gita Buhari is een van dé talenten uit Rotterdam. Eindelijk klaar om te laten horen wat ze in huis heeft.

Zaterdag 13:30 uur - 14:00 uur - Plaza Mozaique - Eendrachtsplein 

6) Metz

Al jaren is het nachtprogramma van Motel Mozaique sterk. In Rotown kan je genieten van de hardere acts. Vorige jaren ging het nog goed los bij Idles en Meatbodies. Dit jaar zijn de headliners in Rotown: Metz op vrijdag en Husky Loops op zaterdag.

Metz heeft het in zich om de halve zaal in een kolkende pit te veranderen. Noise-rock, post-punk , noisepunk. Het is hard en dat trekt alle laatste restjes energie uit je tenen om hier nog los te gaan.

Vrijdag 01:00 uur - 02:00 uur - Rotown

7) Binkbeats

Eenmansband van Frank Wienk, die in 2014 al opviel met bijzondere covers van onder andere Amon Tobin en Atoms for Piece. Lieve omringt de Utrechter zich 50+ instrumenten om iedereen te verbazen met zijn elektronisch georiënteerde eigen werk. Fascineren om aan het werk te zien, deze Ableton in the flesh.

Zaterdag 19:00 uur - 20:00 uur - Arminius 

8) Wye Oak

Synth-pop door duo uit Baltimore wat zich liet inspireren door de grootste witte eik van Amerika (36 meter). Hij (Andy Stack0 speelt drums en keys tegelijkertijd en zij (Jenn Wasner) heeft een hemelse, bijna zuchtmeisjestem. Muzikaal klinkt het als eerlijke folk, met dreampop-invloeden en een paar druppels noise.
 

Zaterdag 21:00 uur - 22:00 uur - Arminius 

9) Alela Diane

Wie geen genoeg krijgt van Alela Diane (en dat begrijpen we), heeft een extra kans. Ze speelt niet alleen op vrijdag. Ook bij de MOMO sessions op zaterdagmiddag. Fijne Indie-Folk met een betoverende stem

Vrijdag 23:00 uur - 0:00 uur Arminius

Zaterdag 12:30 uur - 13:00 uur Groot Handelsgebouw - Bovenin in de oude bioscaapzaal

14.00 – 14.30 Natalie Prass
15.30 – 16.00 The Weather Station
17.00 – 17.30 Nabihah Iqbal 

10) Songhoy Blues

Onvervalste groovy Woestijnrock met soul. Het scoutingproject van Damon Alburn genaamd African Express heeft de heren gescout. Iggy Pop heeft op de tweede plaat meegezongen. Headliner op de zaterdag in de Schouwburg

Zaterdag 0:00 uur - 01:00 uur Schouwburg - Main

Extra tip: 11) Krautkelder in Vibes

Nieuw dit jaar is de krautkelder in Vibes. Éen donkere kamer, korte ombouwtijd en nationale en internationale bands op het programma.

Met Spill Gold, Smudged Toads, Stöma, La Jungle, AK/DK en Housewives.

Meer informatie: https://motelmozaique.nl/krautkeller-am-vibes/

Extra tip: 12) Plaza Mozaique - Eendrachtsplein

Het hart van Motel Mozaique bevind zich op het Eendrachtsplein bij kabouter Buttplug. Zoals ieder jaar spelen daar ook toffe Rotterdamse en Nederlandse acts.

Op vrijdag spelen: Marutyri, Luka en JR & Th'Acquistion

Op zaterdag spelen: Gita Buhari, Niko, Filet au Fonque, Kieff en Baby Galaxy