Het gratis showcase festival voor Rotterdams talent. Dat is het Eendracht Festival en dat laten ze nu al bijna acht edities zien. Het Eendracht Festival is begonnen om toffe Rotterdamse artiesten in het centrum te laten zien. Met zoveel verschillende muziekstijlen dat het misschien wel het breedste muziekfestival van Nederland is. Verschillende actieve Rotterdamse muziekorganisaties (hosts) programmeren relevante Rotterdamse acts op een podium in de stad. Op donderdag 20 juli is het festival zelf met meer dan 100 Rotterdamse muzikanten. Vandaag bij de pre-party schuiven alle hosts één act naar voren om die te tippen. Een van de acts die sinds het Eendracht Festival hard gegaan is, is Iguana Death Cult. Lees hier onze tien tips:

Life's Electric (Rotown) - Host: Popronde Rotterdam

2016 was een mooi jaar voor Life's Electric. De zanger speelde op een bruiloft en is uiteindelijk zo met Life's Electric op de aftershow van Muse beland. Dat vonden ze bij 3FM weer tof om te horen. Voor de eerste aftershow belden ze met 3FM en zouden ze een klein stukje laten horen. Aangezien de reacties zo goed waren werd dat het hele nummer. Daarna zijn ze uitgenodigd om te spelen bij 3FM. Die sessie werd opgepikt door Dumpert als Holland's Got Talent. Voor je het weet ben je dan Serious Talent op 3FM. 

https://www.facebook.com/Lifeselectric/

 

Cusack (Rotown) - Host: Girls Go Boom

Dat er steeds meer aandacht komt voor het feit dat er weinig vrouwen op het podium staan, is alleen maar goed. Zie: 'Er spelen weinig vrouwen op 3FM en Pinkpop, wat zit daar achter?' . Een organisatie die meer vrouwen op het podium wilt en zich hier voor in zet is Girls Go Boom. Deze Rotterdamse / Gentse organisatie presenteert vandaag Cusack. Een van de acts die meer een eigen sound weten te vinden met een vaste line-up. 

https://www.facebook.com/Cusackband/

 

Jibber Jabber & The Jams (Bar3) - Host: Cloudhead

Jibber Jabber & The Jams kan je laten dansen & pitten. Deze nieuwe Garage Rock band met Surf invloeden is lekker bezig. We zijn benieuwd hoe het live is.

https://www.facebook.com/jibberjabberandthejams/

 

Gita Buhari (Stalles) - Host: Bird & Talk of the Town 

Bij de 'Homegrown' sessies(Rotterdamse acts op donderdag in Bird) riep het publiek dat ze kippenvel hadden bij Gita Buhari. Zie: Gita Buhari serveert cocktail van soul en moderne synths in BIRD . Haar soulvolle stem gecombineerd met een akoestische vibe roept al snel de vergelijking met zangeressen als Lianne La Havas op. 

https://www.facebook.com/Gitabuharimusic/

 

Phoenix City Retaliators (Rotown) - Host: Popunie

Bring out the skanking beat! Rotterdamse Ska band. Met zulke temperaturen is Ska natuurlijk extra fijn. 

https://www.facebook.com/PCRetaliators/

 

WARD  - Host: Music Matters & Fanatics

Dat Ward goed bezig is met haar muziek blijkt wel uit haar Spotify-steaming cijfers. Met slimme tactieken je muziek in populaire playlisten krijgen. Het helpt natuurlijk als je muziek er goed bij past.

https://www.facebook.com/VerenaWardMusic

 

Special Steve  - Host: Baroeg

Podiumbeesten! Dat zijn de heren van Special Steve. Als ze zich niet focussen op hun andere bands (Pene Corrida, Obese, Smudged Toads, Lifeless Past), rocken ze de pan uit. De band heeft ooit samen met Jordy (van De Likt) een nummer gemaakt. SATAN!

https://www.facebook.com/SpecialSteveStoner/

 

 Urban Distortion (Bar3) - Host: Bang Your Radio 

Een lekkere rockband waarbij je na het tweede refrein mee kan zingen. Zo zijn er niet veel. Zeker niet als ze het met zoveel overgave doen als de zanger van Urban Distortion. Er zijn wat vergelijkingen te maken met de zanger van Urban Distortion en Iggy Pop, helemaal als hij z'n shirt uit doet.

https://www.facebook.com/urban.distortion/

 

Takkie & Ranx (Rotown) - Host: Hiphop In Je Smoel Live 

Aanstekelijke Hiphop in een mix van Nederlands, Engels & Surinaams. De muziek klinkt alsof ze live een goed feestje bouwen.

https://www.facebook.com/Takkie.Ranx/

 

Dwayne Franklin (Bar3) - Host: De Likt & Pantropical

Giorgi Kuiper, dames en heren. Zo kondigt Jordy van De Likt hem aan bij het nummer 'Finidi George'. Inmiddels heeft hij een eigen project genaamd Dwayne Franklin waarin het puur draait om de beats. 

https://www.facebook.com/FunkyFranklin/