Debuutalbum My Escape: gaaf, gaver, gaafst

Knarsetand is niet meer weg te denken

Tekst: Redactie Deventer ,

Het debuutalbum My Escape van de tienkoppige band Knarsetand heeft vele, vele facetten. Het is een volwaardig smaakpalet van vele muziekstijlen en -stromingen, die allemaal even lekker klinken. Met een combinatie van drum & bass, gypsy, ska, latin, popmuziek, dubstep, rock en nog wat genres waar we nu even niet op komen, blaast Knarsetand je omver. Als je fervent liefhebber bent van genre-overstijgende muziek, past dit album precies in je straatje.

Aanstaande vrijdag 30 mei is de albumrelease in Het Burgerweeshuis en het belooft een waar feest te worden. Al eerder kon je genieten van de singles My Escape (ook de eerste track op het album), Flying Away en Realise Paradise, die van de website te downloaden zijn.
De afgelopen periode kon je ook niet meer om hen heen: ze spraken met BNN, waren bij 3FM, wij hadden ze vorig jaar ook in de smiezen en ze stonden dit jaar op heel veel festivals, waaronder twee bevrijdingsfestivals in één dag. En met goeie reden: Knarsetand en hun debuutalbum is moddervet, heel erg luisterbaar en stilzitten is niet meer mogelijk.

Veel nummers beginnen relatief rustig. Langzaam en heel sneaky bouwt het nummer zich op, waarna je om de oren geslagen wordt met diepe drum & bass waar je een uur daarna nog van staat te stuiteren. Het is enthousiast, vol leven, hyperactief, swingend en sexy. Kortom: muziek die van aanpakken weet.

Er zijn geen redenen om níet naar het album te luisteren. Het debuutalbum staat nu nog op de Luisterpaal en als je er vrijdag bij wil zijn (en dat wil je!) koop je jouw kaarten hier. Woensdagavond 28 mei krijg je ook nog eens korting als je het kaartje aan de kassa van Het Burgerweeshuis koopt.