Wegdromen met Mary Lou

EP-release van een enthousiaste singer-songwriter

Tekst: Ylinde Kuiper / Foto's: Willem Stolk. ,

De Enschedese singer-songwriter Mary Lou zingt met een prachtige rauwe en emotionele stem het weinige publiek in Metropool Hengelo stil. Met als thema van de avond 'groei', lanceerde Mary Lou haar eerste EP ‘Aging’.

De lancering van Mary Lou haar EP ‘Aging’ staat in het teken van groei. Zo speelde Mary Lou haar nummers ongeveer chronologisch om het publiek haar persoonlijke ontwikkeling te laten zien. Zelf noemt ze het: van begin naar top, maar daarmee doet ze zichzelf tekort. Mary Lou heeft de potentie om nog veel verder te komen.

Voorprogramma Sjaak staat duidelijk nog aan het begin van haar groeicurve. De jonge singer-songwriter heeft een prima stemgeluid, maar mist een goede performance. Het lijkt alsof ze weinig heeft nagedacht over het totaalplaatje qua image en podiumgedrag. Ook haar stemdosering moet beter ontwikkeld worden, net als de emotie in de nummers. Daarnaast hoeft niet ieder nummer geïntroduceerd te worden met een verhaal.
Mary Lou is al een stuk verder ontwikkeld. Haar image is veel meer een totaalplaatje. De lichtdoorschijnende bohochique chiffonjurk wappert dromerig mee op de klanken van haar stem en gitaar. De nerveuze singer-songwriter heeft merkbaar last van een verkoudheid, maar dit geeft geen smet op het optreden. Haar zenuwen weet Mary Lou lastig te onderdrukken. Gelukkig komt dit vooral tot uiting bij het praten tussen de nummers door en niet in de liedjes. Regelmatig staat ze nerveus te springen en te wiebelen en ze maakt veel grapjes.

Het belangrijkste in haar muziek is het gevoel in de nummers. Ieder nummer heeft een eigen unieke sfeer met een hoorbare passie. Het maakt de muziek niet jammerend of zeurderig, maar geeft een extra dimensie. De nummers zijn pop-rock met een sfeer om bij weg te dromen. Het gitaarspel kan nog wat subtieler: minder lompe aanslagen en meer verfijnd getokkel. Het gastoptreden van vriendlief Thomas is een leuke toevoeging aan het optreden. De chemie tussen de twee is merkbaar en hun stemmen zijn een goede match. Als haar laatste nummer speelt Mary Lou 'Unplugged'. Eigenlijk had ze het geschrapt, omdat haar verkouden stem het niet aankon, maar ze besloot het toch te doen. Een goede afsluiting van de avond.

Helaas speelt Mary Lou nog voor een matig gevulde zaal, maar ze heeft de kracht om in de toekomst grotere zalen stil te krijgen.