Paceshifters in Colorado - Videoverslag deel 3

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Tekst: Paceshifters / Video: Laundry Day ,

De Wijhese rockband Paceshifters is op 2 oktober afgereisd naar Colorado, USA om hun tweede album op te nemen met Ed Stasium. Deze legendarische producer is onder andere bekend van The Ramones, Biohazard en Talking Heads. Elke week komt de band met een video-update vanuit de studio. Deel 3 vind je in dit artikel.

Een wekelijks verslag vanuit de studio

Voor alweer de derde week is de rockband Paceshifters in Amerika aan het werk in de studio van Ed Stasium. Dit alles voor de opnames van hun tweede cd. In deze reportage geven de jongens wekelijks een kijkje in de studio en er omheen. Lees hier hun verslag van de derde week.


"Inmiddels heeft Koen 14 drumtracks opgenomen en zijn we aan de gang gegaan om alle nummers stuk voor stuk helemaal af te werken. Eerst is de beurt aan Seb om zijn rhythm gitaar en vervolgens zijn solo's op te nemen. Als deze er allemaal op staan, is het de beurt aan Paul voor de bas. Met dank aan Orange USA komt de bas er wel heel lomp op te staan. Zij hebben namelijk speciaal voor ons een vette basversterker naar het adres van Ed Stasium gestuurd. Als laatste is het de beurt aan Seb en Paul om de zang erop te gooien.

Het gaat allemaal erg lekker en als vijf tracks er helemaal op staan, worden we uitgenodigd voor een heerlijk diner bij Ed. Helaas volgt er op de zondag slecht nieuws.. Ed Stasium is zondag (16 oktober) geopereerd aan een blinde darmontsteking. Notabene de dag nadat hij voor ons een homemade steak heeft gemaakt. Dus staat bij ons de boel even stil. Zodra Ed weer kan beginnen zullen we samen een nieuwe planning maken en tickets om gaan boeken.. Want die plaat zullen we afmaken! 

Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, hebben wij nu wat tijd om de omgeving te verkennen. In de tussentijd regelen we ook maar even snel een showtje. Bij deze show komt zelfs de Durango Police nog even langs, omdat die “Nederlandse Rock n Roll” tot in de wijde omtrek te horen is... Dit en meer zie je in de update! 

Hopelijk binnenkort snel weer vanuit de studio... 


Koen, Seb en Paul."Bekijk de video: