Lemoncurd: “Er zijn genoeg talentvolle bands in Deventer met een eigen geluid”

Win 2 x 2 kaarten voor Burgerpop

Tekst: Marjolijn Dokter ,

Aanstaande vrijdag staat het Burgerweeshuis in het teken van Burgerpop. Vier veelbelovende bands uit Deventer en omgeving zullen het podium betreden. Op 28 oktober staan Orange Maplewood, Lemoncurd, The Casings en Ether op het programma.
3VOOR12/Overijssel sprak met Vidar Bakker, zanger van Lemoncurd.

Win 2 x 2 kaarten voor Burgerpop

Aanstaande vrijdag staat het Burgerweeshuis in het teken van Burgerpop. Vier veelbelovende bands uit Deventer en omgeving zullen het podium betreden. Op 28 oktober staan Orange Maplewood, Lemoncurd, The Casings en Ether op het programma. 3VOOR12/Overijssel sprak met Vidar Bakker, zanger van Lemoncurd.


Wat voor soort muziek spelen jullie?
"Dat vinden we altijd een moeilijke vraag. Wij zagen gister op de site van het Burgerweeshuis dat we indie-pop met een vuig randje maken, dat vuige randje klopt over het algemeen wel. Onze kracht ligt waarschijnlijk voor een deel in onze diversiteit, misschien is die diversiteit het beste te illustreren door wat inspiratiebronnen op te noemen. Inspiratie halen we uit bands als radiohead, muse, incubus, qotsa maar evengoed een beetje bob marley of dEUS."

Dit optreden betekent voor jullie...
"Een groot feest! We hebben eigenlijk al zo lang geen, hoe moet ik het zeggen, ‘volwassen’ optreden meer gehad en om dan plotseling weer in het Burgerweeshuis te staan is super tof. Toevallig hebben we een paar weekjes geleden ook een wedstrijd (VideoVirus) in Deventer gewonnen waarvoor we allerlei workshops volgen en uiteindelijk een clip mogen opnemen en daarnaast is de EP ook bijna af. Om op Burgerpop te spelen met zulke andere toffe bands valt mooi in deze voor de band productieve periode. We hebben er daarom ook super veel zin in!"

Wat willen jullie met de band bereiken?
"Eigenlijk vooral lekker veel live spelen. Grote aspiraties hebben we niet. We maken muziek omdat we daar blij van worden, niet om de wereld te veroveren. Het mooiste is als je samen met een publiek plezier aan je eigen muziek kunt beleven. Als we de mensen een goede avond kunnen bezorgen met een optreden geeft dat een enorm goed gevoel. Meer hebben we als band eigenlijk niet nodig."

Welke Overijsselse collega-bands gaan het volgens jullie maken?
"Er zijn genoeg talentvolle bands in Deventer met een eigen geluid, op vrijdag repeteren we regelmatig tegelijkertijd met Fibre en die hebben een tof eigen geluid. Ether timmert eveneens hard aan de weg."

Wat is jullie meest memorabele optreden / gebeurtenis?
"We hebben een keer op een internationaal scouting evenement gespeeld voor zo’n 800 man. Na het optreden hebben we 10 minuten handtekeningen staan uitdelen. Dat was een hele bizarre maar ook erg leuke ervaring."


Wil jij naar Burgerpop? 
Het Burgerweeshuis verloot 2 x 2 kaarten voor a.s. vrijdag. Stuur een email naar marjolijn@burgerweeshuis.nl

Burgerpop vindt plaats op vrijdag 28 oktober in Het Burgerweeshuis, Deventer. De zaal gaat open om 20:30 uur en om 21:00 uur begint de eerste band. De entree bedraagt 5 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Het Burgerweeshuis.