Prijsvraag: Haal de luidruchtige buren je huis binnen!

Duitse topbands in Atak tijdens Noisy Neighbours

Noisy Neighbours; een avondje waarbij Duitse bands in Nederland langskomen om een potje te rocken, bij 3VOOR12/Overijssel zijn nu cd’s te winnen van die diverse Duitse topbands.

Duitse topbands in Atak tijdens Noisy Neighbours

De kracht van Poppodium Atak is behalve Overijssel natuurlijk ook dat het vlak bij de Duitse grens ligt. Hier wist een student uit Duitsland, die aan de Saxion Hogescholen in Enschede ging studeren, een goede link tussen te leggen, en een nieuwe formule werd geboren: Noisy Neighbours.

Noisy Neighbours is ontstaan in 2007 en bracht al meerdere succesvolle Duitse bands naar Nederland. Ook de editie van 23 mei 2009 heeft weer een line-up die de moeite van het bezoeken waard is.

Om te beginnen zullen de Trashmonkeys optreden.  Deze band uit Bremen is pas net begonnen en is nu al een hit. Om in de woorden te spreken van het Duitse muziektijdschrift Intro: 
ein Album mit der Bühne im Hinterkopf und der Verschnaufpause als Feind‘.  Het was dus ook niet opmerkelijk te noemen dat het album ´Smile´ op nummer 4 terecht kwam in de Duitse radiohitlijsten.
En laat dit vette album nou net een album zijn dat te winnen is via 3VOOR12/Overijssel.

Dan een band uit Bonn: Fire In The Attic. Een naam die in Duitsland zijn naam aardig heeft gevestigd in het rockcircuit.  De band zal deze zomer optreden met bands als Taking Back Sunday en Thursday, en dat nadat zij al hebben getourd met bands als Alexisonfire, Coheen and Cambria en Jimmy Eat World. Niet de minste namen dus, Atak is dus ook erg blij om deze band te verwelkomen. Ook hun album wordt weggeven in deze prijsvraag!

Last but not least, een band die nummers brengt die gaan over ‘bloed, zweet en feesten’ en dat in een energieke rock ’n roll vorm.  Dit is de band The Morbid Minds uit Emsland en Hamburg. Een ontzettend toepasselijke band voor deze line-up.

Dit feestje gaat aanstaande zaterdag plaats vinden in Poppodium Atak in de Saxion Zaal vanaf 20:30 uur. De entree is  in de voorverkoop €10,00.

3VOOR12/Overijssels mag de cd’s  “Smile” van Trashmonkeys en het selftitled album van Fire in the Attic weggeven. Het enige dat je hiervoor moeten doen is de volgende vraag beantwoorden.
Hoe heette de vorige plaat van Fire in The Attic?”

Het antwoord kun je insturen naar 3v12overijssel@gmail.com.