Nou En opent Dauwpop

Kamper band komt als winnaar uit de bus

Joannie Kooyman ,

Afgelopen weken kon iedereen stemmen op hun favoriete band in de wedstrijd “Wie opent Dauwpop 2009?” van RTV Oost. De strijd ging tussen het powertrio The Tommycats uit Enschede, popband ZaZa uit Groningen en de punkpopformatie Nou En uit Kampen.

Kamper band komt als winnaar uit de bus

Afgelopen weken kon iedereen stemmen op hun favoriete band in de wedstrijd “Wie opent Dauwpop 2009?” van RTV Oost. De strijd ging tussen het powertrio The Tommycats uit Enschede, popband ZaZa uit Groningen en de punkpopformatie Nou En uit Kampen. Deze bands waren van tevoren door een jury geselecteerd uit meer dan honderd aanmeldingen.
 
De drie finalisten mochten een videoclip opnemen die te zien was op TV Oost en de website van de omroep, waarna er via internet gestemd mocht worden. Voor de wedstrijd heeft Nou En het nummer ‘Roos’ gebruikt met de bijbehorende videoclip. Deze hadden ze al eerder opgenomen en uitgebracht, daarom was het niet nodig een nieuwe video te laten maken.
 
Uiteindelijk kwam Nou En met bijna 50% van de stemmen als winnaar uit de bus. Met als hoofdprijs, je raadt het vast al, de openingsact zijn van de 15e editie van Dauwpop, op 21 mei. Emiel van den Berg, gitarist van Nou En: “Openen op Dauwpop. Ja, da’s wel erg cool!” Zo reageerde hij toen we hem naar de prijs vroegen. “We staan om half 12 op het Enge Bos Podium. Wat wel raar is, is dat er om 11 uur al een band op het andere podium begint.” Eigenlijk zijn ze dus niet helemaal de openingsact. De wedstrijd werd dit jaar voor de 3e keer gehouden. Nou En is al voorgegaan door Ilanois uit Leeuwarden in 2008 en The Freaks uit Deventer.
 
Hoe gaat het verder met Nou En? Emiel: “We zijn druk bezig met het regelen van een platencontract. We hebben de vorige keer alles zelf gedaan (met het album ‘Parel voor de Zwijnen’, red.) en we zijn wel weer toe aan iets nieuws.” Ze hebben wel 30 nieuwe liedjes klaarliggen, dus keuze genoeg. Voor nu staan er nog 2 optredens gepland, maar volgende week eerst Dauwpop.