Deventer muziekverhalenbundel 'Notenmix'

Feestelijke presentatie op 17 mei

Floor Savelkoel ,

'Notenmix' bundelt de mooiste muziekverhalen van uiteenlopende Deventenaren: van rapper Joost D. tot oud-burgemeester James van Lidth de Jeude.

Feestelijke presentatie op 17 mei

Op zondag 17 mei wordt de Deventer muziekverhalenbundel 'Notenmix' gepresenteerd in het Burgerweeshuis. Deze feestelijke openbare presentatie wordt vergezeld door 31 auteurs, livemuziek, een borrel en natuurlijk de onvermijdelijke nootjes.

‘Notenmix’ bundelt de mooiste muziekverhalen die de afgelopen maanden zijn verzameld door initiatiefnemers Hans van Essen, Bastiaan Mokkink en Pieter Ellens. Ter gelegenheid van de boekverschijning speelt een gelegenheidsband, met diverse Deventer grootheden, nummers uit het boek, aangevuld met gastmusici.

Met liefde voor muziek als belangrijkste criterium is een gevarieerd gezelschap met ‘noten op de zang’ bijeengebracht. Zo staan er in 'Notenmix' bijdragen uiteenlopend van rapper Joost D. tot oud-burgemeester James van Lidth de Jeude. Daarnaast bevat de bundel verhalen van diverse musici, muziekjournalisten, muziekdetaillisten én ‘echte’ auteurs, zoals de in Deventer geboren Amsterdamse schrijfster Christine Otten. In het boek komen de Deventer concertbezoeken van bijvoorbeeld Doe Maar en Van Morrison komen aan bod, maar ook fraaie sfeerbeelden uit de plaatselijke hiphopwereld en de Deventer punkscene uit de jaren tachtig.

Bij de boekpresentatie in het Burgerweeshuis wordt ‘Notenmix’ à 9,90 euro voor het eerst te koop aangeboden, vanaf 18 mei ligt het in diverse cd- en boekhandels in Deventeren en omstreken.

Zaal open: 14:00 uur
Aanvang boekpresentatie: 14:30 uur
Entree: gratis.