Atak op zijn kop en weer terug met Babylon Circus

Publiek uit hun dak door de prettig gestoorde Fransen

Tekst: Gracia Visscher ,

Wie er niet van dansen houdt, moest zeker niet naar het Franse Babylon Circus gaan op 14 mei in het Enschedese Atak.
Deze band gaf op de avond van deze dag een spetterend optreden weg aan hun Nederlandse fans.

Publiek uit hun dak door de prettig gestoorde Fransen

Ter voorbereiding van het optreden heb ik gauw een paar liedjes opgezocht op internet van het veelkoppige gezelschap Babylon Circus. Want eerlijk gezegd, ik had nog nooit een nummer van ze gehoord. Sinds de eerste toon van “La Caravanne” wist ik dat ik zere voeten zou krijgen vanavond. Uiteindelijk bleek dit ook zeker zo te zijn. 
Het publiek moest nog een tijdje wachten voordat de mannen van Babylon Circus het podium opkwamen. Als voorprogramma stond onze eigen Ivan & The Svetlana’s klaar om de mensen te vermaken. Het was echter nog niet echt druk in de Grote zaal van Atak. De mensen kwamen moeilijk op gang en stonden vooral gezellig te kletsen. Half 8 was net iets te vroeg om in een feestbui te komen. De Svetlana’s, die overigens super goed konden buikdansen, gaven tussendoor leuke optredens op de muziek van DJ Ivan. Wel weer grappig dat hierbij vooral veel mannen vooraan stonden. Toch kwamen we niet echt in de stemming, dus liep ik een beetje rond met mijn wijntje, wachtend op het grote werk. DJ Ivan gooide er nog een Disko Partizani doorheen en ronde zijn optreden af. Tijd voor wat echte Balkan en reggae klanken van het gezelschap uit Frankrijk!

 

Na wat beweging op het podium te hebben gezien, wordt het in een keer een stuk drukker voor het podium. Vooraan staan is blijkbaar echt een must, dus ik kan natuurlijk niet achter blijven. Lichten aan en de heren van Babylon Circus komen op met een grote lach, die de hele avond op hun gezicht blijft staan. Vanaf de eerste noot wordt er gedanst en gedanst door het publiek. Dit hield niet op, geen enkele minuut stonden de mensen stil. De mannen op het podium spelen prachtig op het publiek in en het blijft een groot feest. De nummers worden lekker afgewisseld. Het publiek staat te springen als een gek, dus even een wat rustiger nummer was wel nodig om uit te puffen. In totaal staan er 9 kerels op het podium en  allemaal zijn ze even charmant. Ze hadden duidelijk plezier in het optreden, waar tussendoor ook veel humor in zat. Af en toe gaven ze zelfs een klein toneelspel weg, met recht dus een circus te noemen.

 

Na ongeveer 3 keer weg te zijn gegaan en toch nog weer terug komen om nog meer nummers te spelen, komt er tegen 11 uur toch echt een eind aan het feest van Babylon Circus. De mannen zoeken contact met het publiek en zingen met zijn allen nog een laatste lied voor ons. Puur genieten deze avond. Ik ben enorm fan geworden van Babylon Circus en iedereen die het maar wilde horen hoe vet ik deze avond vond, heeft het ook echt gehoord.

 

Babylon Circus staat gelukkig ook nog op Lowlands dit jaar,  zeker te weten dat het een groot feest wordt.