3voor12 Noord-Holland

Patat Met: The Black Marble Selection | Dakota | Mooon

De Vorstin presenteert maandelijks een hap nieuw talent

Het maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Naast drie toffe bands krijg je voor de 5 euro ook puntzak friet en een drankje. Op 16 juni staan The Black Marble Selection, Dakota en Mooon op het podium van De Vorstin in Hilversum.

The Black Marble Selection is een Tilburgse formatie van zes muzikaal ongeschoolde vrienden met een gedeelde passie voor Sixties/Rhythm & Blues/Garage en Beat. De band leden zijn spontaan samengekomen vanuit de gezamenlijke drang om een vergeten Sixties sound nieuw leven in te blazen. Denk aan pakkende fuzz-riffs, een swingende beat en een flinke dosis reverb.

In 2016 maakt Dakota een nieuwe start. Met Juriaan JJ Sielcken (Jett Rebel/Lucas Hamming) werd de EP genaamd 'Leda' opgenomen. Dakota heeft haar sound gevonden in deze 6 nummers tellende EP die het best te omschrijven is als dromerige indie-pop met een randje garage rock.

MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. Vorig jaar speelde MOOON nog tijdens de Popronde vele shows door heel het land. Later dit jaar wordt het langverwachte debuutalbum verwacht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12