Op zaterdag 21 juli waren liefhebbers van elektronische muziek uit alle windstreken weer welkom voor de 12e editie van Welcome to the Future festival. Het festival van organisator ID&T staat al jaren bekend als een van de grootste en mooiste festivals die ons land rijk is. Met knusse stages aan de bosrand, een bombastische mainstage en donkere technotent is er voor iedere muziekliefhebber wel een plek om je thuis te voelen. De line-up liegt er ook dit jaar weer niet om, en ondanks enkele drastische veranderingen laat Welcome to the Future je snakken naar meer.

Meer tijd en ruimte

Welcome to the Future kreeg in 2017 veel negatieve feedback over de logistiek rondom het festival. Extreem lange wachttijden op weg naar en vanaf het festival zorgden bij veel festivalbezoekers voor een bittere nasmaak. Dit jaar zijn er dan ook maarliefst 20 procent minder kaarten verkocht en heeft het logistieke plan een nieuw jasje gekregen. Het is niet meer nodig je bezig te houden met deze randzaken en je kan je volledig focussen op wat er deze dag echt toe doet, met je (nieuwe) vrienden genieten van de muziek in de zon. De lay out van het festivalterrein is dit jaar ook op de schop genomen. Er is geen sprookjesachtige stage in het bos meer en daarnaast wordt ook het ‘red-light district’ achtige decor op de Amsterdam stage gemist. Hiervoor in de plaats is er een zomerse nieuwe forest stage, waar het mede door het warme weer, zachte zand en tropische aankleding lijkt alsof je op een festival aan de mediteraanse zee bevindt. Onder andere Ici san Merci en Man with No Shadow spelen hier een dansbare houseset waarbij het stof je letterlijk om de oren gedanst wordt.

Magisch Schouwspel

De Amsterdam stage heeft veel van zijn charme verloren en verdwijnt in het niets naast de prachtige mainstage. Amsterdammer Steve Rachmad geeft het podium nog wat kleur en draait het niveau omhoog met een harde techhouse set doorspekt met sterke Detroit invloeden. De house stage is dit jaar populairder. De laatste zonnestralen dringen de volle tent binnen en het stof zorgt voor een bijna magisch schouwspel. Green Velvet zet de toon voor de kers op de taart; 'Hot Since 82'. Halsrijkend wordt er uitgekeken naar het nummer ‘Bigger Than Prince’ van Green Velvet, waar Hot Since 82 de bekende remix van maakte.

Weekender

Of het nummer ook daadwerkelijk gedraaid is blijft voor de redactie een mysterie. De feestelijk verlichtte wegen lijden vanavond namelijk naar de Circus stage bij de ingang van het terrein. Waar twee jaar terug de Deense dj Kölsch de circus stage eigen maakte, is het dit jaar de beurt aan andhim. Het duo uit het Duitse Köln is het hoogtepunt van de avond. Met swingende en melodische house voeren zij op de circus stage de boventoon. Een paar honderd meter verderop gaat het er compleet anders aan toe. Techno pionier Chris Liebing is ook dit jaar weer aanwezig en overspoelt het massaal toegestroomde publiek met een abstracte, harde en gelaagde technoset zoals men dat van hem gewend is.  Bijgestaan door het Funktion One Soundssystem en de hypnotiserende lichtshow laat Liebing niets van de tent heel, een waardige afsluiter van een muzikaal hoogstaande dag. De Laatste energie wordt eruit gedanst, maar een lange fietstocht terug is onoverkomelijk. Voor aankomend jaar zijn gebeden van de meeste bezoekers dan ook eindelijk gehoord. Welcome to the Future festival zal dan twee dagen duren. Een weekender waar je U tegen zegt.