Het is niet netjes als je iets beloofd en het gewoon glad vergeet om iets te plaatsen. Op donderdag 16 januari heeft PROZA in Cinetol hun EP ‘Aphrodite’ gepresenteerd. Voorafgaand aan hun optreden treedt DROMéDa op.

DROMéDA

DIY met een focus op divers, puur en ongepolijst geluid

DROMéDA is het geesteskind van Tyron Woerdings. In 2023 vertelt hij als student Social Work wat hij het liefst doet en dat is voltijd muzikant zijn. Iets wat hij vertelt op Hvana een onafhankelijke bron voor nieuws en verhalen op de Hogeschool van Amsterdam. Via dat platform legt Tyron uit wat hem drijft. ,,Ik wil muzikant worden. Rondkomen van wat ik het liefst doe, kortom: het schrijven, opnemen, produceren van muziek en het optreden erbij. Ik ben momenteel vooral lol aan het maken, aan het experimenteren en veel dingen aan het uitproberen. Het is uiteenlopend: ik limiteer mezelf niet tot één genre. Al mijn muzikale experimenten probeer ik nu te realiseren tot een soort geheel”, zegt hij.

De basis van het geluid van soloartiest DROMéDA is geworteld in Britse punk en postpunk, maar hier en daar zijn ook vleugjes van de jaren ’70 skinheadcultuur te herkennen. Soms duiken er sporadisch ritmes op die doen denken aan de ravemuziek van begin jaren ’90, zoals je die op Britse piratenradio kon horen. Alles wordt door DROMéDa zelf geproduceerd, met een focus op een divers, puur en ongepolijst geluid.

PROZA

Nederlandstalige synthpop die tot de verbeelding spreekt

De driekoppige band PROZA produceert een geluid dat zij zelf benoemen als: van 1980 tot 2050. En als je de EP Aphrodite beluistert, klopt dat wel. Het heeft zelfs iets minimalistisch met een orgeltje op het titelnummer die ooit door Britse punk en postpunk bands zijn gebruikt. Ze halen hun inspiratie uit artiesten als New Order, Velvet Underground, Thom Yorke en Brian Jonestown Massacre. Met dit geluid vertellen zij een verhaal waarbij de muziek en de Nederlandse taal elkaar versterken.  Verwacht gruizige syntpop, new wave en een postpunk randje.

Hun single Labyrint is het eerste deel van een drieluik genaamd Aphrodite. Met deze EP neemt PROZA je mee in hun zoektocht naar verschillende vraagstukken, waar de antwoorden aan de verbeelding worden overgelaten. In PROZA zit ook Niels Maurer die ooit de productie van de eerste Lorem Ipsum EP voor zijn rekening heeft genomen. Dat heeft Niels trouwens ook gedaan voor Villa Rosie een andere band die nauwe banden heeft met Volendam.

inhoud niet beschikbaar

We kunnen de inhoud van deze embed niet tonen, omdat deze strijdig is met de door jou gekozen cookiesettings.

cookiesettings aanpassen